Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
ЗА ЛАКШЕ ФУНКЦИОНИСАЊЕ ПРИВРЕДЕ
ОДРЖАНА 9. СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ШАПЦА

ЗА ЛАКШЕ ФУНКЦИОНИСАЊЕ ПРИВРЕДЕ

На Дневном реду 9. Седнице Привредног савета града Шапца, одржане прошлог петка у Градској кући, нашло се пет тачака. После усвајања Записника са претходне седнице Снежана Ђокић, в.д. директора ЈКП „Стари град“ известила је присутне о новој методологији обрачуна изношења смећа за правна лица. Поводом тога градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да им је жеља да прате модерне токове тако да ће Јавно-комунално предузеће „Стари град“ да промени начин на који наплаћује своје услуге правним лицима.
- То је додатни подстицај за нашу привреду. Изједначиће се цена услуге према физичким и правним лицима, а да то уопште не нашкоди физичким лицима. То значи да ће фирме сада имати другачију цену која је фер цена и праведна, а да ће свако платити онолико смећа колико произведе – истакао је градоначелник.
Акценат је стављен и на четврту тачку која је за тему имала обавезну чланарину у Привредној комори Србије. Став Привредног савета града Шапца је да је та одлука неуставна и да јој се треба супротставити.
- Ми ћемо упутити допис Привредној комори и надлежним министарствима да се та одлука преиспита. Међутим, ја сам отишао корак даље. Предложио сам члановима Привредног савета да се направи у оквиру Привредне коморе једна посебна Уговорна комора што закон дозвољава у коју ће ући сто привредника са територије Шапца. Онда ће они плаћати нижу чланарину, а тиме побољшати услове и начин на који комуницирају. Такође, то ће ставити у посебан положај привреднике из нашег града јер ће моћи на један организован начин да излажу своје идеје и предлажу и надлежним министарствима и Привредној комори како и на који начин они желе да функционишу. Мислим да смо имали један квалитетан састанак и да смо донели низ квалитетних закључака који треба да омогуће да привреда функционише и послује лакше и да на тај начин привреда и запослени у привреди зараде више – закључио је градоначелник.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa