Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОТОРЊА
ЈАВНО-КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ
“ВОДОВОД ШАБАЦ”

РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОТОРЊА

Јавно-комунално предузеће “Водовод Шабац” започело је реконструкцију Водоторња на Летњиковцу, прву од изградње деведесетих година прошлог века.
Водоторањ на Летњиковцу најзаслужнији је што Шабац и околина у сваком тренутку имају квалитетну, здраву пијаћу воду. Прошло је 20 година од изградње и дошло је време за прву озбиљнију реконструкцију.
- Реконструкцијом крова Водоторња чувамо квалитет воде у систему, јер се на тај начин спречава да падавине уђу у систем. Водоторањ је изузетно значајан за водоснабдевање, регулише притисак воде у систему и на неки начин је резерва за одређене количине воде у случају да пумпе на изворишту стану – каже Даниела Ловрин Гавриловић, директорка ЈКП “Водовод Шабац”.
Средства за овај посао безебеђена су из донација.
- Вредност инвестиције је 25.000 евра и ради се о донацији Немачке развојне банке коју смо успели да обезбедимо почетком ове године – додаје Ловрин Гавриловић.
Највећи радови обављају се на крову, али ће и други делови објекта бити преуређени. Посао око реконструкције Водоторња на Летњиковцу биће завршен у наредних неколико дана.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa