Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
КО ЈЕ КОГА ПРВИ УДАРИО
СНИМАК СА ШАБАЧКОГ БУВЉАКА ПОТРЕСАО СРБИЈУ

КО ЈЕ КОГА ПРВИ УДАРИО

“Убили га од батина па га сад приводе”, један је од коментара који се чују на снимку. “Зар неко стварно мисли да бисмо се ваљали по прашини са поштеним продавцем који легално продаје своју робу”, истиче Ненад Илић, руководилац Одељења комуналне полиције
Пре неколико дана на интернету се појавио снимак на ком се види како припадници Комуналне полиције у Шапцу држе на земљи човека до доласка редовне полиције, након чега га приводе. Ради се о продавцу половних ствари на Бувљаку. Снимак је направила супруга продавца, која све време коментарише дешавања.
-Што га хапсите? Шта је урадио нелегално, пита женски глас, на шта јој један од припадника Комуналне полиције објашњава да је напао службено лице и први га ударио.
-А то што сте насрнули на њега? Што сте кренули палицом на њега? Што сте хтели да га бијете? Што сте га бацили на под? Што му је седео на глави, наставља да поставља питања сниматељка видеа.
-Убили га од батина па га сад приводе! Ово није ништа овде, тући ће те тек тамо, још су неки од коментара који се чују на снимку.
Врло брзо снимак је стигао и до централних медија и наишао на згражавање и осуду јавности. Међутим, нигде није наведено шта је претходило инциденту у тренуцима пре укључивања камере на телефону.
Према речима руководиоца Одељења комуналне полиције у Шапцу, Ненада Илића, продавац Н.А. је већ био кажњаван. Овога пута поново је затечен у ванпијачној продаји.
-Вршена је редовна контрола и он је једини своју робу продавао ван пијаце. Упозорен је да се склони одатле, али је то одбио. Након тога му је писан прекршајни налог на 5.000 динара и дат му рок од сат времена да оде одатле. Када су се наши службеници вратили по истеку тог рока, продавац је и даље био ту. Тада му је речено да се пакује да му роба не би била одузета, на шта је он почео да је шутира. Када му је Ф.С. (комунални полицајац) рекао да се смири ударио га је песницом. После тога продавац је савладан и од тада креће снимак. Зар неко стварно мисли да бисмо се ваљали по прашини са поштеним продавцем који легално продаје своју робу, истиче Ненад Илић.
Пошто је позвана редовна полиција, продавцу су стављене лисице, да би се спречило бекство. Илић наводи да је дежурни тужилац Основног тужилаштва дело квалификовао као напад на службено лице. Како комунални полицајац није теже повређен, продавац је пуштен, а Илић додаје да није имао никаквих телесних повреда нити је тражио лекарску помоћ.
Незванично сазнајемо да је Н.А. шабачки зет, иначе из Новог Сада и да је и породица у коју је дошао имала сличних проблема са законом. Како наш извор наводи, у више наврата од њих је одузимана и крадена роба.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa