Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
Навике које су јако лоше за ваше срце

Променом понашања продужите живот

Није само вишак килограма опасан за здравље вашег срца, сазнајте које су то навике које вам могу наштетити.
Гледање телевизије
Седење сатима повећава ризик од срчаног удара чак и ако редовно вежбате.
Непријатељство и депресија
Под сресом сте, у свађи или депресивни? И то може оставити трага на здрављу вашег срца. Важно је знати избацити негативне емоције из себе и имати особу с којом можете попричати.
Игноришете хркање
Хркање може бити симптом нечег много озбиљнијег, синдрома апнеје у спавању која повећава ризик од срчаног удара. Ако хрчете и често се будите уморни најбоље да се обратите доктору за савет.
Не користите конац за зубе
Иако је прави разлог непознат, постоји јака веза између болести десни и срчаних болести. Стога прихватите се конца за зубе да вам десни остану здраве као и срце.
Повлачење у себе
Иако свима понекад треба времена да се макну од свега важно је одржавати контакте са људима који су вам драги. Људи који имају боље односе са породицом и пријатељима живе дуже и здравије.
Превише алкохола
Мала количина алкохола је добра за ваше срце, али претерано уживање алкохола је повезано са високим крвним притиском и срчаним ударом. Која је мера? Највише два пића дневно за мушкарца те једно за жену.
Пушење
Пушење је тотална катастрофа за ваше срце, тврде стручњаци. Пушење подстиче стварање крвних угрушака који могу блокирати проток крви у срце те доприноси стварању плакова у артеријама.
Избегавање воћа и поврћа
Најбоља исхрана за ваше срце је она која је базирана на воћу и поврћу.
Уживање у соли
Што више једете соли то ваш крвни притисак више расте. Немојте јести паковану брзу храну и читајте добро етикете на храни.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa