Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
Нека буде чисто
У КРУПЊУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Нека буде чисто

Еколошке патроле, музичко-сценски наступи, истраживање јавног мњења...
Чланови Бициклистичко-еколошког друштва „ЕЦОБИКЕ“ Крупањ су у петак 28. априла 2017. године на шеталишту у затвореној улици у центру града пригодним програмом облежили међународни Дан планете Земље. Најпре су извели акцију чишћења ужег дела града од смећа у којој су учествовали ученици петог разреда основне школе у Крупњу са циљем да уједињени у еколошке патроле скрену пажњу јавности на све веће загађење животне средине под слоганом „Ако бацаш смеће, онда нема среће“.
У едукативном програму најпре су наступили ученици другог разреда ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу за које је учитељица Весна Лазаревић припремила пригодан рецитал на еколошке теме. Програм је био прошаран наступима деце средњег, старијег и предшколског узраста ПУ „Наша радост“ из Крупња која су на одушевљење родитеља, другова и пролазника извела неколико музичко-сценских наступа на тему другарства и екологије.
Све у свему било је лепо видети и поучно чути шта деца имају да поруче старијима када је у питању загађење животне средине проузроковано људским фактором. Према истраживањима „ЕЦОБИКЕ“ Крупањ више од 95 процената локалног становништва је спремно да узме учешће у оваквим и сличним акцијама. Из Друштва поручују да спремају нове активности из области екологије, активног боравка у природи, безбедности учесника у саобраћају...
Д. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa