Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
НЕГДЕ СУ РЕФОРМЕ ВЕЋ ЗАВРШЕНЕ
МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

НЕГДЕ СУ РЕФОРМЕ ВЕЋ ЗАВРШЕНЕ

Шарчевић је изразио задовољство како због услова у овим образовно-васпитним установама тако и због руковођења
У току прошле године на територији општине Коцељева у реновирање школских објеката држава је уложила више од 50 милиона динара. Тим поводом је прошле недеље гост ове општине био министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић који је најпре обишао основну школу у Доњем Црниљеву коју похађа око сто основаца из овог али и из околних села Градојевић, Галовић и Ћуковине. Потом се дружио са малишанима у ПУ “Полетарац” која је прошле године званично оцењена највишом оценом и у којој организовани комби-превоз деце од куће до вртића и назад постоји већ 35 година. На крају министар је посетио ђаке и запослене у Средњој школи у Коцељеви. Ову образовну установу, обновљену током прошле године, похађа 425 ученика у 18 одељења.
Шарчевић је изразио задовољство како због услова у овим образовно-васпитним установама тако и због руковођења.
–Обишли смо једну основну, једну средњу школу и предшколску установу. Оно што сам знао и пре доласка јесте да су те зграде добро сређене. Оно што нисам знао је да су педагошки руковођене квалитетно, да су то изузетно посвећени људи и да се заиста не зна где сам био пријатније изненађен, односом пре свега директора и наставника према школском простору, према развоју. Посебно бих истакао квалитет предшколске установе која је највишом оценом и оцењена, тако да са те стране видимо да је реформа негде већ завршена. Мислим да сам данас, као у ретко којој општини, имао прилику да у свим установама видим да су брижљиво вођене и чуване и о томе локална самоуправа изузетно води рачуна. Рекао бих да је то одличан пример добре сарадње на нивоу установа и локалне самоуправе и ресорно Министарство има потребу да учествује у оним стварима које су они аплицирали за неке пројекте и трудићемо се да изађемо у сусрет у што краћем року - изјавио је министар просвете.
Председник општине Душан Илинчић подсетио је да су на подручју Коцељеве реконструисане три основне школе, у Доњем Црниљеву, Свилеуви и у самом седишту општине у којој је, поред основне, обновљена и средња школа.
–Укупно је уложено преко 53 милиона динара. Школе су у потпуности реконструисане од пода до плафона, од столарије, изолације и свих других неопходних ствари. Сада ове зграде изгледају феноменално на добробит ђака али и на задовољство свих наставника, професора и учитеља који у њима раде - рекао је Илинчић.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa