Инфо

4. мај 2017.4. мај 2017.
НАЈВИША ОЦЕНА ЗА „ЈЕВРЕМОВУ“ ШКОЛУ
ПОСЛЕ ВРЕДНОВАЊА РАДА ТИМА ЕВАЛУАТОРА ПРОСВЕТНИХ САВЕТНИКА ШКОЛСКЕ УПРАВЕ ВАЉЕВО

НАЈВИША ОЦЕНА ЗА „ЈЕВРЕМОВУ“ ШКОЛУ

„Оцена којом је процењен квалитет рада наше школе потврда је и сатисфакција за сав уложен труд и рад свих ових година, али и подстрек за будућа напредовања и даља усавршавања“, истакла је директорка Светлана Смиљанић
На основу Закона о основама система образовања и васпитања и Правилника о вредновању квалитета рада установа Тим за спољашње вредновање Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сачињен од четири просветна саветника Школске управе Ваљево извршио је 26. и 27. априла спољашње вредновање квалитета образовно-васпитног рада ОШ „Јеврем Обреновић“ у Шапцу. Рад школе вреднован је кроз процену остварености 30 стандарда у седам области. Јевремова школа остварила је 29 од укупно 30 стандарда у наведених седам области рада школе, и у општем квалитету рада оцењена је највишом оценом 4.
- Највиша оцена којом је процењен квалитет рада наше школе потврда је и сатисфакција за сав уложен труд и рад свих ових година. Посвећеност ученицима, њиховим постигнућима, као и развијању различитих вештина и умења нам је увек била на првом месту. Као школа тежимо да ученицима обезбедимо пријатно и безебедно окружење за рад у којем ће све њихове склоности и афинитети доћи до изражаја. Тимски рад ученика и свих запослених у школи, али и сјајна сарадња и подршка родитељима наших ученика резултирала је овако добром оценом – рекла је директорка школе Светлана Смиљанић.
Са 1.068 ученика у матичној школи и шест издвојених одељења: Орид, Мишар, Миокус, Предворица, Корман и Мрђеновац, опремљена савременим наставним средствима, од којих су и три паметне табле у матичној школи и једна покретна паметна табла у издвојеном одељењу на Ориду, као и са белим керамичким таблама у свим учионицама, а уз употребу више пројектора и лаптопова, школа има добре предуслове за савремено реализовање наставног процеса.
- Велику подршку пружају нам родитељи који су бројним донацијама помогли да опремимо учионице како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима. Годинама уназад оспособљавамо ученике да покажу своје могућности у различитим областима. Наши ученици су врло успешни на различитим такмичењима. Из године у годину имамо све боља постигнућа ученика на завршном испиту. Препознатљиви смо по бројним ваннаставним активностима у којима је ангажован велики број ученика. Једина смо основна школа у граду која већ традиционално годинама уназад има Вече страних језика, с обзиром да у нашој школи поред енглеског као првог језика, ученици имају могућност избора између два страна језика: италијанског и немачког као другог страног језика. Сваке године у време „Јевремових дана“ наши ученици бројним јавним часовима у сарадњи са установама локалне заједнице показују и унапређују знања и вештине стечене у школи. Са друге стране, наш највећи проблем је недостатак адекватно опремљеног простора и већи број учионица у матичној школи. У будућем периоду борићемо се за доградњу школског простора. Желимо да у дограђеном и адекватно опремљеном простору за живот и рад наших ученика и осталих запослених у нашој школи сарађујемо са свим школама у граду и размењујемо примере добре праксе у свим областима рада - истакла је директорка.
Значајни пројекти
ОШ „Јеврем Обреновић“ је укључена у пројекте који се континуирано имплементирају: „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“, „Школа као партнер у борби против СИДЕ“. Од школске 2011/2012. године постала је менторска школа у пројекту „Професионалне оријентације“. У школи веома успешно функционише продужени боравак који похађа преко 50 ученика. Велики значај посвећује се васпитном и превентивном раду, као и заштити ученика од свих облика насиља. Активно је 29 различитих тимова, који се поред унапређивања наставног и ваннаставног процеса, баве и промоцијом школе. Такође имају ментора у пројекту „Школа без насиља“, коаутора уџбеника и аутора радне свеске за шести и седми разред у области историје и инструктора за активно учење. Једном годишње у школи се издаје школски лист „Трагови“. Сваке године награђују се најуспешнији ученици књигама и наградном екскурзијом. Ученицима чије су породице слабијег материјалног стања школа помаже бесплатним уџбеницима и школским прибором.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa