Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
КРИВИНА У ОГЛЕДАЛУ

Ђурђевдани Ваљевци

Ђурђевдан је једна од омиљених слава у Шапцу. Многи је славе, а многи на славе иду. Верица са Чавића надалеко је позната по својим ђаконијама, а њен супруг Жаре по доброј ракији коју пажљиво бира месецима пре конзумације.
И овог Ђурђевдана, код њих се окупила уобичајена екипа, рођаци, пријатељи, кумови, комшије. Попут и свих других кућа, и у њиховој је одмах по куртоазном поздраву и предаји вина и кафе, одмах кренула реч о политици. Наравно да славе треба да служе за нешто друго, а не за причу о политици, али ајде ви сада то промените. Не може.
Мића, шогор, одмах опази Жаретовог комшију Пеђу који му је неколико пута куцао на врата током кампање.
- Пеђа, како је? Да ли ти је сада лакше када када је победио овај твој - упита га одмах Мића.
- Ћути, добро је, преживећемо - одговори му Пеђа.
- Добро је када смо ми преживели ту тортуру, али нека, да те не давим о томе. Хоћу да те питам нешто друго. Да ли оном твом шефу, што постаде помоћник министра, и даље смета то што у Шабац долазе са стране кадрови, поред живих Шапчана - настави Мића.
- Како да не. Па и на последњој Скупштини је поново напао оног директора Топлане што је дошао из Сремске Митровице. А, нагазио је пар пута и оног новинара из Београда што је дошао на ТВ, али сада је срећом без великог утицаја на том медију - спремно одговори Пеђа.
- Видиш, мени никада није сметало што је, нпр, управо тај твој шеф дошао у Шабац и то да ли из Владимираца или Коцељеве, тотално небитно. То су „пријатељске територије“. Ми смо отворени људи и Шабац је град свих нас. У томе је величина овог града - додаде Мића.
Пеђа се сложи и климајући главом између два залогаја ринфлајша и рече да сматра да није у реду да помоћник министра и даље има такве ставове, „али њега ионако нико не готиви превише, јер је превише намирио себе“.
- Видиш друже мој, да је он Шапчанин, знао би за старо ривалство са Ваљевцима. И то није тек такав ривалитет. За разлику од комшија из Сремске Митровице, Ваљевци нису претерано обожавани у нашем Шапцу - настави Мића.
- Немој мени то да причаш, са Чавића сам ја. Много пута смо се потукли са њима - надовезао се Пеђа.
-Е, драги мој Пеђа, приупитај дедер, тог твог интелектуалца да ли му смета то што су у Шапцу на месту шефа полиције, Суда и Тужилаштва постављени управо Ваљевци - поентира Мића у тренутку.
Пеђа кину и закашља се у исто време, али беше то од домаћег рена који Жаре редовно набавља од старог Војка из Манђелоса код Сремске Митровице.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa