Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
Центар урбане Културе
Шабачки летњи фестивал у организацији Миксера

Центар урбане Културе

ШЛФ од 28. до 30. јула. Од извођача најављени “Гоблини” и Дарко Рундек
Поводом најаве овогодишњег Шабачког летњег фестивала, у Градској кући одржана је конференција за медије. ШЛФ који ће се ове године одржати од 28. до 30. јула у организацији београдског Миксера, традиционално ће се одржати на Шабачкој тврђави. О једној од најзначајнијих Шабачких културних манифестација говорили су градоначелник Небојша Зеленовић, Игор Марсенић, члан Градског већа задужен за културу и Иван Лалић, извршни директор Миксер фестивала.
Културна организација Миксер има разне делатности, па и Миксер Хоусе који ће бити нови организатор фестивала. Креативни колектив Миксер годинама уназад је регионални центар урбане културе који са великим успехом окупља младе уметнике, креативце, публику из Београда, Србије, региона и света. Миксер, културни катализатор региона ове године отвара и Миксер Хоусе у Сарајеву.
-У последњих пар година осетили смо снажну потребу да наслеђе Миксера пренесемо и на друге градове. Много је лепо доћи у средине које немају у довољној мери развијен културни садржај, не само у Србији него и у региону. Фестивал је на јако здравим ногама већ постављен. Желим да се захвалим пре свега МТВ који је прошле године направио један велики искорак изласком из Тврђаве. У моменту када је фестивал искорачио на ону дивну зелену површину, добио је озбиљан капацитет и габарит да постане регионални лидер у овом делу Србије, али и Балкана. С једне стране су нам олакшали посао, а са друге отежали. Та лествица је дигнута високо и сада морамо и можемо преко ње - истакао је Иван Лалић.
Сваког лета од 2003. године, Фестивал окупља бројне познате поп, рок, панк бендове, као и ДЈ из Србије, региона и света. Музички програм ове године одвијаће се на две бине: маин стаге и ДЈ стаге. Осим музичког дела биће представљени и пратећи садржаји: Арт зона, дебатни програм, класична музика и станд уп театар. Ове године између осталог имаћемо прилику да чујемо шабачки иконички бенд “Гоблини”, а по први пут Дарко Рундек ће са својим оркестром наступити на отварању фестивала. Комплетан програм биће саопштен до првог јула.
-Захваљујем се господину Лалићу и драго ми је што можемо да поделимо ову радост са јавношћу. Мислим да ће Миксер дати један нови подстицај и нашем фестивалу али и дешавањима која ће њему претходити, која ће се десити након фестивала. Мислим да се град Шабац на овај начин и уз присуство једне еминентне културне установе, а Миксер то заиста јесте, поставља на мапу у Србији као центар културе и центар новог, креативног стваралаштва. Креирајући тај центар културе показујемо како желимо да Србија изгледа у будућности – навео је градоначелник Небојша Зеленовић.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa