Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
УСПЕХ КОЦЕЉЕВАЧКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

ПЕЂА ДРУГИ, КАЋА ЧЕТВРТА

Предраг Ранковић из Коцељеве други на Републичком такмичењу средњих пољопривредних школа, Катарина Дојић, четврта на Државном такмичењу Економских школа из математике
На 33. Републичком такмичењу ученика средњих школа Србије у подручју рада Пољопривреда, производња и прерада хране, одржаном у Пожеги, једини представник коцељевачке Средње школе Предраг Ранковић освојио је друго место.
У конкуренцији око 30 школа из наше земље овај ученик завршног разреда пољопривредне струке дводневно такмичење које се састоји из теоријског и практичног рада завршио је иза првопласираног представника школе домаћина али је био боље позициониран у односу на такмичара Пољопривредне школе из Ваљева.
–Учествовао сам и прошле године. Ово су за мене лепа искуства, познанства која ће ми сигурно значити у животу. Припремали су ме професори Радојка Пантелић и Саша Поповић. Моја је препорука за све оне који ове године уписују средње школе да се одлуче за школу у Коцељеви и то за смер Пољопривреда. У школи су заиста коректни професори који умеју и желе да пренесу знања - каже Пеђа.
Његова породица се бавила производњом садница, па му је, истиче, било логично да и он стекне образовање из ове области.
–Међутим, сада треба да се одлучим за факултет. Двоумим се између Пољопривредног факултета и Полицијске академије. У сваком случају нисам се покајао ниједног тренутка што сам кренуо овим путем - напомиње овај одличан ученик Средње школе у Коцељеви.
На државном такмичењу економских школа Србије из математике, одржаном у Ваљеву, његова две године млађа школска другарица Катарина Дојић, ученица другог разреда економске струке, освојила је четврто место.
На такмичењу је учествовало око 150 ученика из 42 школе. У конкуренцији 33 ђака другог разреда Катарини је трећа позиција измакла за само два бода.
–Припремала сам се око месец дана. Задовољна сам постигнутим резултатом који је први значајан у историји школе из овог предмета. Надам се да ћу наредне године бити боља јер ћу се сигурно озбиљније и дуже припремати - каже Катарина.
Она је одличан ђак а математика јој је један од омиљених предмета. Међутим, још увек није сигурна чиме жели да се бави у животу. Осим школе важан јој је и спорт те дуже од четири године тренира аикидо у клубу “Бушидо” Коцељева-Владимирци
Успеси коцељевачких ђака на овогодишњим државним такмичењима, али и резултати претходних генерација, говоре у прилог чињеници да Средња школа у Коцељеви пружа одлична знања. Прошлогодишњи упис у први разред у овој образовној установи био је рекордан. Тренутно школу похађа 425 ученика у 18 одељења.
–Ове године уписујемо ученике у пет одељења првог разреда у четири подручја рада.
У четворогодишње уписујемо економске, пољопривредне и машинске техничаре за компјутерско конструисање, док ће у оквиру трогодишњих ученици моћи да бирају смерове аутомеханичар, инсталатер и мушки и женски фризер - рекао је директор ове школе Верољуб Матић и додао да је овогодишњи број осмака мањи те да ће се то сигурно одразити и на број новоуписаних средњошколаца.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa