Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ПРВИ КОРАЦИ КА ИЗГРАДЊИ ТОПЛАНЕ НА БИОМАСУ У ШАПЦУ

НАЈБОЉА УСЛУГА ПО НАЈНИЖОЈ ЦЕНИ

Чланови пројектног тима за изградњу топлане на биомасу одржали су састанак са консултантском кућом коју је ангажовала Европска банка за обнову и развој (ЕБРД). Циљ састанка је израда физибилити студије - студије изводљивости и припрема пројектног задатка и тендерске документације за јавно приватно партнерство.
У циљу постизања енергетске независности коришћењем локалне биомасе као горива, чиме ће се остварити и корист за грађане обезбеђивањем најбоље услуге по најнижој цени, развојни план Града Шапца је да се у наредном периоду реализује енергетски ефикасан пројекат изградње топлане на биомасу.
Пројекат ће бити реализован у две фазе. Прва фаза је биће завршена до јула, а друга фаза до августа 2017. године. Пројекат ће се реализовати као уговорно јавно – приватно партнерство без елемената концесије, где ће приватни партнер бити задужен за имплементацију технолошког и организационог процеса.
Партнери Града Шапца у реализацији овог пројекта су Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Немачка организација за техничку сарадњу (ГИЗ), који су препознали значај и вредност ове капиталне инвестиције.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa