Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.

У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ИЗРАЕЛСКОГ ПЕСНИКА

Градоначелник Небојша Зеленовић, организовао је у Градској кући пријем израелског песника Амира Ора. Састанку су присуствовали Игор Марсенић, члан Градског већа задужен за културу, Вида Огњеновић књижевница, редитељка и дипломата, и Соња Петровић Јагић, директорка Културног центра Шапцу.
Израелски песник одржао је 10. маја књижевно вече у Библиотеци Вуковог завичаја, а дан касније гостовао је у дворани Културног центра где је о делима изузетног ствараоца говорила Вида Огњеновић.
Амир Ор од средине априла борави у Тршићу, у првом резиденцијалном боравку за писце у Србији. Песник чији су стихови преведени на преко 40 језика света објавио је и велики број есеја о поезији, класичној култури и религији. Предавао је поезију и креативно писање на универзитетима у Израелу, Великој Британији и Јапану. Током боравка у Канади протекле седмице додељена му је награда за допринос светској поезији у којој се осебно наглашава изузетна дубина његовог стиха.
Лозничкој публици у стваралаштво Амира Ора представила је Вида Огњеновић која је уз Давида Албахарија превела стихове овог аутора и Гојко Божовић директор и главни уредник издавчке куће “Архипелаг” која је објавила три збирке песама израелског песника “Музеј времена”, “Похара” и “Крила”.
К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa