Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ИЗЛОЖБА КАРИКАТУРА
у КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Попут Сизифа

У великој сали Културног центра, постављена је изложба карикатура “Сизиф у борби за очување српског језика и ћирилице”. На илустративан и шармантан начин, ђакон Бојан Јокановић предочава правописна правила.
- Овај пројекат сам покренуо пре две године. Хтео сам дам васпитно-образовну улогу једној митолошкој личности која је позната по персонификацији узалудног труда. Мој колега је духовито назвао ову изложбу – Сликовница за неписмене. Урадио сам ћириличне карикатуре зато што је посебно незавидан положај ћирилице код нас, истакао је аутор.
Програм Језичке културе у Културном центру, протекле три године пратили су студенти и ученици средњих школа. Јокановићева изложба карикатура отворена је и за основце. У уторак, на дан отварања поставке, дошли су ученици четвртог разреда ОШ “Николај Велимировић”.
- Изузетно ми је драго што ће ове године наши гости бити и ученици из основних школа. Одлучили смо да поклонимо школама свих шеснаест паноа са по два правописна правила зато што на визуелни начин деца лако могу да запамте правописна правила, нагласила је мр Катарина Јанковић Поповић.
Изложба је отворена до 22. маја.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa