Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ТРАГОМ ЏИНГИС КАНА
ШАПЧАНИ НА МОТОРИМА ИДУ ДО КИНЕ

ТРАГОМ ЏИНГИС КАНА

Шабачки бајкери и ове године крећу у авантуру на два точка. Циљ је, овог пута, Монголија, а ако им услови дозволе отићи ће и до Кине. Надају се да ће пут од 20.000 километара у оба правца прећи за 45 дана. Полазак је 15. јуна.
Никола Кацин, који је организатор пута и Дејан Исаковић, чланови Мото клуба “Чивија” на моторима су већ обишли Африку, Русију и Италију. Трећи члан биће Влада Новотни из Сремске Митровице.
Разлика у односу на претходне године је та што ће ове године имати пратњу. Због лоших услова пута, Шапчани Стева Ивановић и Миладин Антонић Маки ће џипом носити опрему за камповање и гориво, а читав пут ће снимати камером и дроном.
-Дуго имам жељу да одем у Монголију и ове године је дошло на ред да то и остварим. Од детињства сам много читао о Џингис Кану, касније сам гледао и путописе из ове земље, а поред тога увек ме је фасцинирао и Кинески зид. Никада ми није било интересантно да седнем у авион и одем тамо, чак ни аутом није исти доживљај. Верујем да само на мотору сваки метар пута може да се осети на прави начин и све да се доживи потпуно реално, објашњава Дејан Исаковић.
Планирана рута одласка је преко Будимпеште, Кијева, Москве, Астане до Монголије, а затим кроз пустињу Гоби до Кине. Повратак ће бити преко Бајкалског језера, Иркутска, Краснодарска, а онда поново у Москву где би требало да остану неколико дана као гости МК “Ноћни вукови”. Један од најпозантијих мото клубова на свету пружаће подршку нашим бајкерима током целог пута. Чувени Хирург, вођа МК “Ноћни вукови” и један од најближих људи Владимира Путина, рекао им је да му се јаве уколико наиђу на било какав проблем током пута. Шапчани су овај мото клуб посетили и када су пре две године ишли у Москву, на 70. годишњицу победе у Другом светском рату. Када су ове године “Ноћни вукови” на Дан победе ишли у Берлин било им је забрањено снимање, па су снимци Николе Кацина емитовани на руској државној телевизији.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa