Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
“МЕДИЦИНАРИМА” МАТУРСКИ ДАР
МАТУРАНТСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ “МЛЕКАРА ШАБАЦ – ГЛАС ПОДРИЊА”

“МЕДИЦИНАРИМА” МАТУРСКИ ДАР

СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА – СТРУЧНА ХЕМИЈСКА И ТЕКСТИЛНА ШКОЛА 0:1 (0:0)
ПОЉОПРИВРЕДНА: Рајић, Марић (кап), Полимац, Будимировић, Богојевић, Томић, Стајчић, Симић, Вићентић, Поповић, Илић. Селектор: Ђорђе Алексић.
СХТ: Васић (кап), Црнојачки, Мијатовић, Стевановић, Марковић, Матић, Радишић, Станојевић, Симић. Селектор: Милан Нећак.
Наша највећа жеља је да овај турнир живи још много, а уколико буде тако, матуранти ове две школе, генерације 2017, остаће упамћени као актери прве утакмице првог турнира. Резултат реално осликава однос на паркету. Хемијска школа боља за један гол, створила више шанси, једну велику прилику у првом полувремену када је одлично интервенисао голман Пољопривредне школе. Средином наставка један “отпадак” у гол спретно, под пречку, смешта Предраг Стевановић. До краја било је још полуприлика, али не и реализације.
ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКА ШКОЛА – ТЕХНИЧКА ШКОЛА 1:1 (0:1) (пеналима 2:4)
ЕТШ: Димитријевић, Јовановић, Ђурић, Татомировић, Лукић, Недељковић, Кнежевић, Пантић, Аџић, Вуковић (кап). Селектор: Перица Ђокић.
ТЕХНИЧКА: Бојић, Глигорић, Божић, Поповић, Враштановић, Иконић, Марковић, Ђурић (кап). Селектор: Немања Симић.
Већина познавалаца школског спорта очекивала је баш овај дуел у финалу Матурантског турнира. Жреб је одлучио да се ривали састану одмах на почетку. Од првог до последњег минута, а и касније било је јасно због чега је баш овај меч проглашен дербијем. Немогуће је побројати све прилике. Боље су почели “техничари”, кренули офанзивије и после неколико прилика повели голом Бојића. Заостатак је “ослободио” Економску. Много борбе донело је промену у другом полувремену. Леп ударац Вуковића доноси поравнање. Уз два гола, виђено је бар дупло више пречки и статива, а највише добрих прилика. Пенали су били неминовни. На седмерцима, Техничка без грешке, док једна одбрана Божића доноси пролаз даље.
ПОСАВОТАМНАВСКА СРЕДЊА ШКОЛА (ВЛ) – МЕД. ШКОЛА “ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ” 0:2 (0:2)
ПТСШ: Мићић, Јовановић, Новаковић, Михаиловић, Тодоровић, Д. Пантелић, Гачић, В. Пантелић, Илић. Селектор: Марко Исаковић.
МДШ: Петровић, Ђукић (кап), Урошевић, Срдановић, Петровић, Јокић, Јовановић, Вукашиновић, Исаковић, Мушицки. Селектор: Дејан Милутиновић.
Медицинска је показала више у трећем четвртфиналу и сасвим заслужено, рутински славила. Боље су се снашли на почетку и у јеку иницијативе повели поготком Ђукића, а убрзо је исти фудбалер повећао предност. Владимирчани у другом делу, играју конкретније, но то им не доноси ни почасни гол.
ШАБАЧКА ГИМНАЗИЈА – МАЧВАНСКА СРЕДЊА ШКОЛА 0:0 (0:0) (ПЕНАЛИМА 1:3)
ГИМНАЗИЈА: Окиљевић, Берић, Бељић, Лазић, Будимировић (кап), Пантић, Максимовић. Селектор: Љубиша Којић
МСШ: Машић, Стаоровић, Иванковић (кап), Товиловић, Јокић, Пандуревић. Селектор: Света Ковић
Дуел борбеношћу и посвећеношћу није заостајао за претходним четвртфиналима, али је било нешто мање прилика. Обе екипе располагале су малим фондом играча што се одразило на интензитет утакмице у завршници. Шанси је било, по једна велика на обе стране, али су поново одлучивали ударци са 7 метара. Богатинци прецизнији.
СТРУЧНА ХЕМИЈСКА И ТЕКСТИЛНА ШКОЛА – ТЕХНИЧКА ШКОЛА 0:4 (0:1)
Фаворити у полуфиналу потпуно су оправдали ту улогу. Већ на почетку сјајна акција Марковића и Бојића, коју други крунише лобом, једним од најлепших голова турнира, указује на коначан исход. После контранапада Ђурић повећава на 2:0, а до краја још једном Бојић и Поповић постављају коначан резултат. Мало су утисак покварили црвени картони Васића и Глигорића због кошкања у последњим секундама, али реакција обе екипе том приликом била је за сваку похвалу.
МЕД. ШКОЛА “ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ” – МАЧВАНСКА СРЕДЊА ШКОЛА 3:0 (2:0)
Влада Петровић головима већ у првом полувремену отклања сваку дилему око победника. “Медицинари” су деловали свежије и одморније. Покушали су матуранти из Богатића да се врате, имали неколико солидних покушаја, но Ђукић у самом финишу тријумф свог тима чини још убедљивијим.

ТЕХНИЧКА ШКОЛА – МЕД. ШКОЛА “ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ” 1:2 (0:2)
Техничка школа имала је више времена за одмор и улогу фаворита пред финале. Медицинска је променила тактику и ривале изненадила потпуном офанзивом у првом делу. Вршили су притисак већ у првој четвртини поља “техничара”. У једној таквој ситуацији, узимају лопту која долази до Јована Ђукића, а он ситуацију 1 на 1 решава без проблема. Потпуни шок за играче у црвеним дресовима уследио је у финишу полувремена. Ђукић из тешке позиције, сналажљиво главом лобује Божића. На одмору 2:0, а Божић је спречио да буде и 3:0 одбранивши прилику Владе Петровића. Друго полувреме знатно другачије. Техничка сада игра пресинг, а Медицинска чека прилику за контранапад. Славко Петровић брани сјајно, а и статива и пречка заустављају лопту на путу ка мрежи. Два минута пре краја Медицинска прави 4. прекршај и сваки следећи значио би казнени ударац. Деведесет секунди пре краја Брана Марковић финим ударцем погађа десни угао за 2:1. Уследио је потпуни притисак. У две ситуације “Техничка” тражи прекршај после дуела Марковића и Бојића са голманом и играчем Медицинске. Првом приликом судија Јосиповић одмахује руком, док код другог дуела, арбитар Радић показаује жути картон Марковићу због симулирања. Резултат остаје исти.
Све мечеве судили су млади арбитри које су делегирали наши пријатељи из Фудбалског савеза Мачванског округа, Душан Јосиповић и Здравко Радић. Судијама се захваљујемо на професионалном приступу сваком мечу. Велику захвалност дугујемо лекарима из службе Хитне помоћи шабачког Дома здравља који су били уз нас читав турнир. Захваљујемо се зумба студију “Никаз” на програму пред финале и полувремену одлучујућег дуела који је додатно подигао атмосферу. ВИДМО СЕ НАРЕДНОГ ПРОЛЕЋА!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa