Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ЛЕЧЕЊЕ У СКЛАДУ СА ПРИРОДОМ

КИСЕОНИК КАО ЛЕК

Кисеоник је суштина живота и најзаступљенији елемент у природи. Неопходан је за живот свих животињских организама (изузев анаеробних бактерија-бактерије које живе без присуства кисеоника). Без хране човек може да преживи 30 до 40 дана, без воде 3 до 4 дана, а без кисеоника само 3 до 4 минута
Узрок или последица највећег броја болести је смањење или престанак транспорта кисеоника до ћелија као крајњих корисника и следствена патња ћелије, ткива, органа и организма у целини (хипоксија или аноксија). Благовремена примена кисеоника под притиском (ХБО) спречава оштећење ћелије и организма у целини изазваног недостатком кисеоника и доводи до излечења, регенерације и потпуног опоравка организма ако је оштећење већ настало.
Терапијско дејство кисеоника познато је од његовог „откривања“ (Пристлy и Лавоисиер, око 1750. год.). Од тада је коришћен више него било који терапијски супстрат познат човеку. Примењиван у свим болницама света помоћу катетера, кисеоничког шатора, маски, ињекција, инкубатора, локалних апликација, а само у специјализованим институцијама у посебним уређајима – хипербаричним коморама.
Нежељени ефекти кисеоника добро су проучени и практично занемарљиви. Због таквих терапијских карарктеристика, Ј. Х. Јакобсон је на Првом интернационалном конгресу за примену хипербаричног кисеоника (Амстердам, 1963. год.) своје предавање започео речима: „Примена кисеоника под притиском већим од атмосферског, представља напредак који се по значају може мерити са увођењем трансфузије крви и антибиотика у терапији“.
Узрок многих болести је недостатак кисеоника
Главни терапијски проблем код многих обољења, повреда, тровања и старења јесте хипоксија (смањена количина кисеоника у ткивима) или аноксија (потпуни недостатак кисеоника у ткивима). Борба против хипоксије јесте борба за живот ћелије, ткива и организма у целини. Поред антихипоксичног ефекта, ХБО подиже одбрамбене способности организма тако што повећава активност ћелијског и хуморалног имунолошког система, повећава фагоцитну способност леукоцита и има директно бактерицидно и бактериостатско деловање на анаеробне и микроаерофилне бактерије. Скраћује време провођења нервних импулса, побољшава менталне функције и убрзава регенерацију нервног ткива. ХБО ефикасно подиже ниво антиоксидативне заштите организма повећавајући продукцију ензима као што су супероксиддисмутазе, каталазе и пероксидазе чија је главна улога у уклањању слободних радикала и има изразито антиканцерогено деловање.
ХБО и болести крвних судова
Превентивно деловање хипербаричне оксигенације најбоље је објаснити управо на хроничним болестима крвних судова. Оштећен крвни суд спречава проток крви и транспорт кисеоника и хранљивих материја до ћелије која гладује, постаје неотпорна и настаје болест и пропадање ткива. Једна од болести која је у експанзији јесте шећерна болест. Шећерна болест је болест метаболизма шећера, а последице су брзо оштећење малих крвних судова по целом организму. Оштећена микроциркулација ремети функцију органа и органских система потенцирајући даље оштећење организма. Болест је подмукла и даје погрешан утисак да се споро развија што завара болесника. Кад схвати да је озбиљно угрожен најчешће је касно за озбиљнију терапијску интервенцију због дефинитивно оштећеног вида, бубрега, плућне функције и периферних нерава. За све то време пропадање крвних судова напредује до дефинитивног оштећења ткива које се манифестује дијабетичним гангренама. И тек тада болесник схвата колико је озбиљна ситуација. Примена хипербаричне оксигенације од момента када је констатована шећерна болест може да спречи пропадање малих крвних судова и тиме пропадање органа и дефинитивно оштећење ткива. Тиме се обезбеђује да друга битна терапија болести буде успешна, продужи животни век болесника и битно побољша квалитет живота и радну способност болесника. Таквих је примера безброј, а главна улога лекара јесте превентива и благовремена, рана примена терапије за шта је потребна сарадње пацијената.
Кисеоник и старење
Кисеоник терапија је дала велике резултате у анти-ејџинг третманима, подмладђивању целог организма, лечењу акни, у антицелулит третманима, лечењу стрија, ожиљака, дебљине, флека, учвршћивању итд. Ова терапија се данас сматра једном од најквалитетнијих природних терапија са одмах видљивим резултатима и то не само тренутним већ трајним.
Колика је помама у свету за кисеоник третманима говори нам податак да холивудске звезде одвајају недељно по 5.000 долара за један овакав третман, а Мадона нигде не путује без своје хипербаричне коморе.
Кисеоник третман одговара свим типовима коже и за само 5 третмана кожи се враћа здравији младалачки изглед, видљиво нестају фине борице, а дубоке боре постају плиће, кожа постаје једра, чврста, довољно хидратисана, просветљена и свеукупни изглед знатне подмлађености је видљив. Такође овим третманом се могу побољшати нежељене флеке, лечити акне третман је неинвазиван, безболан, сигуран и регенерише кожу потпуно природним путем.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa