Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
У НЕДЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА У КОЦЕЉЕВИ ОДРЖАН КВИЗ ЗНАЊА

ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ?

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста и Светског дана породице у понедељак је у Дому културе у Коцељеви одржано прво финално такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву?”.
У такмичењу је учествовало шест екипа, ученици четвртог разреда основних школа из Коцељеве, Драгиња, Каменице и Свилеуве. Треће место припало је екипи “Свезналице” из Свилеуве коју су представљали Игор и Никола Ристивојчевић, Тамара Нешовановић и Маја Ранисављевић. Другопласирани су били “Кенгури” из Драгиња за које су наступили Дарко Марковић, Немања Бајић, Лидија Васић и Анастасија Јанковић. Најбољи су били коцељевачки “Мозгићи” Никола Милошевић, Нина Симоновић, Андрија Павловић и Алекса Бошковић, који су заслужено освојили прво место.
Осим такмичарског дела у програму су учествовали најбоље пласирани рецитатори млађег и старијег узраста као и хор основне школе “Лира”.
Организатори су били изузетно задовољни приказаним знањем основаца и, како кажу, ово је сигурно један од најбољих начина да се младима приближи рад Црвеног крста како би и они, када за то дође време, исказали своју хуманост кроз добровољно давалаштво и помоћ угроженима.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa