Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ДАН СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У КОЦЕЉЕВИ

НАЈБОЉЕ ЗА ПРОСЛАВУ

Пригодним драмским програмом у амфитеатру Средње школе у Коцељеви обележен је дан ове образовне установе која је са радом почела 1980. године. Најпре је радила као школа усмереног образовања, да би 14 година касније била верификована као техничка. Данас се ученици, њих више од 420, образују у оквиру пет подручја рада.
Међу бројним школским секцијама једна од најактивнијих је драмска. Њени чланови су за своје школске другаре и госте извели делове хумористично обојених комада Милована Глишића “Подвала” и “Два цванцика” које су припремили са професоркама српског језика и књижевности Татјаном Јеремић и Јасмином Стојановић.
Присутни су имали прилику да уживају у још једном драмском комаду “Живот и дело Јанка Веселиновића” аутора професорке Татјане, а у изведби чланова драмске секције ОШ “Мића Станојловић” из Коцељеве.
У уводном делу програма присутни су имали прилику да чују занимљивости из живота Милована Глишића и његовог савременика и пријатеља Јанка Веселиновића и подсећање на значај и лепоту њихових дела. Ученици су оригиналношћу, талентом и хумором даривали публику која је узвратила заслуженим аплаузима и осмесима - рекла је професорка Јеремић.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa