Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
ПРИВАТНА ИНИЦИЈАТИВА У РАЗВОЈУ ТУРИЗМА НА ДРИНИ

ПРОШИРУЈЕ ЛЕТЊЕ ПЕРСПЕКТИВЕ

Развој туризма на обали Дрине код Црне Баре, започет осамдесетих година прошлог века запао је у ћорсокак. Мотел “Мачванска кућа” на простору Васиног шиба пројектован као центар туризма овог дела Мачве, окапао је и склон рушењу. На себи својствен начин живи право мало викенд насеље настало на овим просторима као део замишљеног туристичког центра.
Дрина је и даље ту. Унаоколо много зеленила. Ваздух чист. Много места за улов рибе, а тешки камиони и даље крстаре похабаним путевима, дижући велику буку и прашину док одатле односе квалитетан шљунак и песак. Они и највише ремете уобичајену туристичку идилу овог дела обале плаховите реке. Због тога се највише буне и протестују викендаши и становници оближње Црне Баре.
- Моја жеља је да проширим стари туристички објекат, изграђен још 1988. године и употпуним га новим садржајима. Сопственим снагама проширили смо део простора са великом терасом и несвакидашњим погледом на реку, која је у непосредној близини. План је да исти прилагодим како би радио и зими. Служили би поред разноврсног пића готово искључиво рибље специјалитете. Овде годинама кампују извиђачи из Београда, недавно смо имали госте Међународне кајакашке дружине “Адмирал Кук”. Има доста заинтересованих људи из наше општине, љубитеља природе и чистог ваздуха кога овде има у изобиљу, каже Милан Давидовић економиста из Богатића чији су отац Владимир и мајка Милена велики заљубљеници Дрине, поготово после пензионисања у Дому здравља Богатић.
Милан планира да у оближњој шуми постави нове садржаје за децу и уреди простор испред објекта у изградњи на обали немирне реке. Потенцијалним гостима понудио би и смештајне могућности, код пријатеља у оближњим викендицама заинтересованим за овај вид сарадње.
Све ово за сада ради самоиницијативно улагањем сопствених средстава, а нада се да ће у томе добити и помоћ шире заједнице.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa