Инфо

25. мај 2017.25. мај 2017.
ГРАД БРИНЕ О ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА
ГРАД ШАБАЦ КУПИО 83 ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ

ГРАД БРИНЕ О ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Градоначелник Небојша Зеленовић, присуствовао је достави нових противградних ракета у противградној станици у селу Предворица на имању Боже Симића. Град Шабац и ове године покушава да помогне пољопривредницима куповином противградних ракета.
- Нама је задовољство да смо ове године поставили противградну станицу и у Рибарима. То су изузетна средства за град, иако локална самоуправа нема обавезу да набавља средства, град ипак брине о својим пољопривредницима и жели да помогне у заштити наших усева од штета. Противградне ракете не могу заштитити све сто одсто али сваки помак у заштити је изузетно значајан. С обзиром на то да су последње године турбулентне што се тиче градоносних облака и да је ово подручје посебно усмерено на дејство градоносних облака, нама је обавеза да штитимо наше подручје те се надам да ћемо и ове године бити успешни – наводи Предраг Срдановић из Одељења за пољопривреду и истиче да треба напоменути да се подручја крај Дрине, попут Прњавора не могу бранити од стране њихових противградних станица.
Град Шабац на својој територији има 26 противградних станица, а већ четврту годину издваја средства за куповину противградних ракета, иако није у обавези. Колико је ракета потребно зависи од времена. Некада се деси да се у једном моменту испали по 4,5, посебно у мају када је време нестабилно.
-Сваке године када крене пролећни период и када је нестабилно време поведе се прича око тога ко је за шта надлежан. Шта брига наше грађане ко је за шта надлежан? Они имају потребу да им имовина буде сачувана и кад је у могућности локална самоуправа то ради. Ми у Шапцу то радимо већ дуги низ година уназад и видим да су наши пољопривредници тиме задовољни. Градом није оштећен ниједан метар квадратни, све лансирне лампе раде, има довољно ракета, а ми смо ту да нашим грађанима сачувамо имовину и да им омогућимо да зараде неки динар – истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Колико је ова акција значајна за пољопривреднике потврдио нам је и земљорадник Миле Ранисављевић који је исказао изузетну захвалност Граду, пре свега градоначелнику Небојши Зеленовићу.
-Искрено, нисам упознат са тим да је нека градска власт куповала ракете за нас. Јако је лепо то што нас се неко сетио и што нас подржава колико може. Нисмо имали ни лансирну станицу док нас Град није подржао, што је за ово време у којем живимо превазишло наша очекивања – истакао је Миле Ранисављевић.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa