Инфо

25. мај 2017.25. мај 2017.
Игра светлости
ШАБАЦ БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДАН МУРАЛ

Игра светлости

У Ноћи музеја шабачки уметник Ђурађ Стевановић почео је са осликавањем зида Школе примењених уметности у оквиру изложбе „Револуција је моја еволуција“
Иза шабачког уметника, бившег ђака Школе примењених уметности, Ђурађа Стевановића су стотине и стотине осликаних зидова у Србији и Европи. Још један у низу, који веселим бојама преноси позитивну енергију, започет је у 14. Ноћи музеја у оквиру изложбе Школе примењених уметности „Револуција је моја еволуција“.
- Тема ове године била је прослава стогодишњице Октобарске револуције која је комплетно променила наше животе. Након ње десиле су се многе мале и велике револуције на пољу технике, културе и уметности. Ми смо као Школа примењених уметности на ову тему одговорили са великим задовољством изложбом „Револуција је моја еволуција“ у којој је учешће узело шеснаест некадашњих ученика наше школе. То су изузетни млади ствараоци у пољу уметности, ликовне, примењене и друге. Један од њих је и Ђурађ Стевановић – рекла је проф. Марија Суљи, уметнички руководилац и координатор изложбе.
Апстракција помешана на моменте са реализмом, веселе боје спреја који осликава контуре геометријских елемената и флоралних мотива, својеврсна је Ђурађова уметничка револуција.
- У питању је неки нови стил који покушавам да изградим како бих постао препознатљив. Поента је у игри светлости кроз гране и лишће. Назив дела биће „Шума“ или „Небо“. Још увек се нисмо одлучили. Радим позитивне зидове, лепе ствари за малу и велику децу – истакао је Ђурађ.
Израда мурала на зиду Школе примењених уметности, према речима директорке Невенке Ђокић, наставак је лепе идеје о мурализацији града Шапца.
- Идеје која је допринела да нам град оживи, буде интересантнији и естетски уобличенији. Поносни смо на наше ученике, данас признате уметнике, на њихов рад. Заиста је велико задовољство када нам се радо враћају, посећују нас и излажу са нама и за нас, као сада Ђурађ, али и наши други ученици који су учествовали у оквиру 14. Ноћи музеја и програма „Еволуција је моја револуција“ – рекла је директорка Невенка Ђокић.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa