Инфо

25. мај 2017.25. мај 2017.
КРАЈЕМ ЈУЛА И ПОЧЕТКОМ АВГУСТА МОТО И БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА НА ЦЕРУ

СТАЗАМА РАТНИКА

Ендуро мото трка и бициклистички маратон на планини Цер, организоваће се први пут у историји. Потписивањем уговора наставља се са спровођењем политике дефинисане у ревизији стратегије развоја града Шапца
Протекле седмице у Градској кући представници града Шапца потписали су уговор за организацију ЕНДУРО мото трке као и бициклистичке трке на Церу. Потписивању уговора претходила је конференција којој су присуствовали Божидар Катић члан Градског већа, Бранко Бановић председник Бициклистичког савеза Србије, Лазар Јахурић, председник спортског друштва ЦЕРЕА спорт, Срђан Митрашиновић директор ТОШ и Божидар Михаијловић, председник мото савеза Србије. Термини предвиђени за организовање трка које носе назив “Стазама ратника, Цер 2017” су крај јула и почетак августа.
-Потписивањем уговора дефинисаћемо организацију, начин организације и генерално поткровитељство од стране Града Шапца за ове две трке. Ово је велики дан и очекујемо да ће трке довести више хиљада људи на планину Цер. Оно што смо поставили као један од циљева јесте развој туризма на територији Града Шапца, а посебан акценат стављен је на развој туризма на планини Цер. Мислим да ћемо ове године имати више посетилаца на Церу и у Шапцу него што смо имали у претходних тридесетак година укупно – истакао је Божидар Катић.
Лазар Јахурић, председник спортског друштва Церера спорт, које је наменски основано због ове две трке, исказао је велику захвалност представницима града и истакао како да је основни циљ промоција планине Цер.
- Прве састанке обавили смо у децембру 2016.године, где смо изнели комплетан пројекат одржавања ове две трке и ту смо добили општу сагласност градоначелника и Градске управе. Већ годину дана смо присутни на Церу, и наш циљ је да веома богату историју планине приближимо кроз спортска такмичења и да грађане како Шапца тако и Србије доведемо на Цер. Желимо да оживимо планину – изјавио је Лазар Јахурић.
Ендуро мото трка и бициклистичи маратон на планини Цер, организоваће се први пут у историји. Потписивањем уговора наставља се са спровођењем политике дефинисане у ревизији стратегије развоја града Шапца.
-Град Шабац је увек имао добре спортисте и надамо се да ће наше присуство на Церу прво допринети да се у Шапцу развије мото спорт, како не би остале само активности клубова и појединаца који воле мотоцикле, већ како би то прешло и у такмичарски део. Наш циљ је омасовљење бављењем спортовима, а ако локална самоуправа подржава такве спортове, то већ има неки смисао. Што се тиче самог такмичења на Церу, са организационим одбором и са људима из мото савеза Србије у пар наврата сам погледао стазу и могу да кажем да апсолутно одговара неким критеријумима, али оно што је битно је да нас чека огроман посао како би град Шабац добио лиценцу за одржавање тих такмичења – истакао је Божидар Михаијловић и навео да се следеће године планира прилично масовније такмичење интернационалног ранга.
-Фокусираћемо се на то да у овој години стаза буде што краћа, да бисмо је следеће године дорађивали. Ипак, свако такмичење мора да има пробу из које треба да произађу коначна решења за будуће године. Желим да кроз спорт и ви добијете ту туристичку димензију, да град заживи на специфичан начин и да на мотоциклисте не гледате као на мотоциклисте који само јуре улицама већ да их доживите на правој стази у природи где они заиста показују вештину и способност која је специфична. Једноставно, моја жеља као некога ко руководи овим спортом у Србији је да од овога направимо традицију и да ова такмичења заживе - истакао је Божидар Михаиловић.
Председник бициклистичког савеза Србије је нарочито исказао захвалност медијима и Граду Шапцу који је поред мото спорта препознао и бициклизам као вид рекреације, а изузетно важан за туризам.
- Маратон је све популарнији вид такмичења на светском нивоу. Одржавају се и рекреативни маратони у оквиру званичних такмичарских маратона, што је измеђуосталог и наша жеља. Међународни маратон на Церу ће бити и званично државно првенство у Републици Србији, а надам се да ћемо стићи све да урадимо што се тиче организационог дела. Желим да се захвалим свим људима добре воље који виде да је ово врло квалитетан догађај за град - истакао је Бранко Бановић.
К. Јекић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa