Инфо

23. децембар 2010.23. дец 2010.
КАКО СЕ ЛЕЧЕ ГРАЂАНИ

ЛЕКОВИ НА РЕЦЕПТ И ВРЕМЕ САМОЗАШТИТЕ

Глобализација и капиталистички начин производње, где је све подређено профиту, доводе појединца у позицију да мора бити здрав да би могао задржати радно место. Боловање и одлазак лекару постају „ноћна мора“ и радницима у Србији, па самолечење постаје све више начин понашања многих којима је помоћ лекара потребна. Користе ли фармацеутске куће такво друштвено стање и модерна средства комуницирања да продају различите производе без рецепта и дијагнозе лекара. Је ли самозаштита грађана опасна по њ&
Бити насмејан, бити леп, бити здрав! Само такво људско лице може опстати у суровој тржишној утакмици која се сваког тренутка води на свим медијима светског глобалног села. Намргођени, пунији, они који на било који начин показују неки вид људске патње немају никакву шансу. Такви немају приступ медијима и не могу било где и било коме јавно да предоче неки свој здравствени проблем. Такви немају шансу ни да раде. Или си здрав, или иди из ланца производње и види шта ћеш са собом. Ако немаш избора, умри!
То је порука модерне глобалне капиталистичке производње у којој је све подређено профиту, а људи претворени у робу, као једину меру тржишта. Што је та роба лепше упакована, што је човек здравији, насмејанији и лепши, утолико боље. Зато нема старења, зато се људи - и мушкарци и жене - све више подвргавају различитим хируршким операцијама како би сакрили природни процес старења на свом лицу, или суровим дијетама, како би се одбранили од вишка килограма и тако, лажно млади и лепи, остали у игри. Да ли су здрави и колико су на тај начин своје организме изложили непотребном стресу и потенцијаним обољењима, нико и не брине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa