Инфо

23. децембар 2010.23. дец 2010.
У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА 14. СКУПШТИНА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

ЦИЉЕВИ ЗА НОВУ ДЕЦЕНИЈУ

Пред три хиљаде делегата и великог броја гостију из земље и иностранства, председник Демократске странке, Борис Тадић, промовисао стратешке циљеве ове странке за наредну деценију. Изабрани нови органи странке. Борис Тадић поново председник, а Вук Јеремић није добио довољно гласова за потпредседника. Великом већином гласова за потпредседника поново изабран је и Шапчанин Душан Петровић
Дуго најављивана као најзначајнији политички догађај у овој години, у београдском центру „Сава“ у суботу 18. децембра, одржана је 14. Скупштина Демократске странке. Пред 2992 делегата и великог броја гостију из земље и света, на Скупштини је уводни реферат поднео председник странке и председник Србије Борис Тадић.
У дужем програмском говору, који је, по сопственим речима, због повреде, морао да одржи на једној нози, Тадић се осврнуо на актуелни политички и друштвени тренутак у Србији, истичући да, захваљујући политици Демократске странке, Србија успешно превазилази глобалну економску кризу и процес властите транзиције. Таква политика Србију је довела на сигуран пут европских интеграција, за који више нема алтернативе, али и учинила да ова земља постане фактор мира и стабилности у региону, за шта је добила неподељена признања и Европске Уније и најутицајнијих земаља међународне заједнице.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa