Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНЕ 2
ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА УГОСТИО У ГРАДСКОЈ КУЋИ РВАЧЕ,
МАЧЕВАОЦЕ И ДОБИТНИКА “МАЈСКЕ НАГРАДЕ” ССС

ПРИЈЕМ ЗА ШАМПИОНЕ 2

Попут серија или филмских наставака, пријеми челника града за спортисте постају традиција која има своје наставке. Ове недеље угошћени су шампиони у рвању, мачевању, као и Велимир Алексић, добитник награде за животно дело Спортског савеза Србије
Претходне недеље гости Градске куће били су ЖРК “Медицинар” и ФК “Мачва”, најуспешнији представници у колективним спортовима у сезони на измаку, а овог уторка, на њиховим местима нашли су се они који су са великим успехом представљали и представљају наш град у индивидуалним спортовима. Председник Скупштине града Немања Пајић и члан Градског већа Драган Николић угостили су вишеструког шампиона државе и европског вицешампиона у рвању Угљешу Гајића (РК “Витез” Шабац), најбољег пионира Србије у мачевању Луку Ранковића, његове клупске колеге Луку Максимовића и Сандру Радић (сви чланови МК “Церски јунаци”), њихове тренере, руководство клубова, као и почасног председника Кајак клуба “Зорка” Велимира Алексића, некадашњег шампиона СФРЈ и првака Европе, добитника “Мајске награде” Спортског савеза Србије за животно дело. У заједничкој оцени гостију, Град Шабац наглашен је као важан чинилац континуитета рада и некадашњих, садашњих и будућих успеха.
- Признање је част за мене, али на њега гледам и као на признање мом граду и клубу. Они су ми најпре омогућили да радећи оно што волим достигнем резултате које признају сви. Без обзира на године, свака награда је подстрек за сваког ко је и најмање допринео да се она заслужи. Имамо клуб којим се поносимо сви. После тешких времена када нисмо имали готово ништа, сада смо добили респектабилне просторије где клуб функционише, ради, а резултати потврђују нашу вредност – истакао је Велимир Алексић.
- Сребро из Београда је резултатски највреднија и најдража медаља у мојој каријери, но више од свега је мотив за сваки наредни тренинг и такмичење. Радићу максимално на тренинзима, ући концентрисано у сваки наредни турнир, а резултат ће, надам се, увек доћи – рекао је Угљеша Гајић, освајач сребра на Европском првенству за пионире.
- До сада сам освојио 12 медаља, али ова са Првенства Србије ми је најважнија и најдража. Једино жалим што је пут до ње водио преко клупског друга у четвртфиналу, али то је спорт. Желим да ово буде само почетак још већих резултата – наглашава Лука Ранковић, пионирски шампион Србије у мачевању.
Према речима градског већника Драгана Николића, Град ће бити и даље подршка успесима шабачког спорта и увек сарадник у остварењу великих резултата.
- Финансијски не можемо испратити овакве резултате у мери у којој они то заслужују. Ми смо ту да им обезбедимо адекватне услове за тренинг, како би стасавали на прави начин и омогућили им да међународним, националним успесима, освоје значајна средства. С друге стране, остварење чика Аље доказ је да се врхунски резултати вреднују и признају, те да смо као град високо цењени у Спортском савезу Србије – сматра Николић.
За крај треба подвући поруку младим спортистима коју је дао члан управе РК “Витез” Јовица Мијаиловић:
- Никада не запостављајте школу, будите увек добра деца, добри, образовани људи, а потом и сјајни спортисти.
Камере бележе возила остављена
на Тргу и у пешачкој зони
Због све чешћег паркирања и остављања возила на површинама јавне намене, Одељење комуналне полиције Градске управе града Шапца апелује на грађане да рестриктивну зону саобраћаја користе у складу са законом.
Из Одељења подсећају да је градском одлуком о комуналном уређењу дефинисана забрана остављања возила на површинама јавне намене, док Закон о безбедности саобраћаја дефинише забрану саобраћаја у пешачким зонама, осим за возила са посебним одобрењем.
Трг шабачких жртава је обезбеђен са три камере високе резолуције, како би безбедност свих грађана, корисника Трга, а првенствено деце и имовине града била на вишем нивоу.
Саобраћај моторних возила, осим под посебним условима и у одређено време, представља угрожавање безедности деце и пешака.
Одељење комуналне полиције Градске управе града Шапца је у протеклих месец дана путем видео- надзора евидентирало осам возила на Тргу и у пешачкој зони, остављених на површини јавне намене, чији су возачи обављали саобраћај у овом простору, мимо прописаних услова.
Б. Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa