Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

100 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА У ФАБРИЦИ YАЗАКИ У ШАПЦУ

Београд/Шабац, 29. мај 2017. Јапанска компанија „Yазаки“, водећи светски произвођач каблова за ауто-индустрију, са преко 200 фабрика и 290.000 радника широм света, ускоро отвара фабрику и у Шапцу. До сада је запослено више од 300 људи, а отворено је још 100 нових радних места, која ће бити попуњена током маја и јуна.
„У наредних месец и по дана запослићемо још 100 људи. Највећи број њих у производњи, док је 24 места предвиђено за стручњаке из различитих области и за запослене у администрацији. Сви наши запослени добијају уговор на неодређено време након пробног рада од 6 месеци. Такође, постојаће и велике могућности напредовања, јер ће већина позиција прво бити оглашавана и попуњавана интерно. До сада је већ 10 позиција попуњено на овај начин, што значи да су неки запослени унапређени за само три месеца“, наводи Милош Давидовић, директор људских ресурса у компанији Yазаки Србија.
Изградња фабрике у Шапцу је почела прошле године, а њена укупна површина ће бити 30.000 м2. Фабрика ће производити електронске компоненте за камионе, а за све запослене је обезбеђена обука у Yазаки фабрикама широм света.
„Како би се задовољили веома високи стандарди, у погледу квалитета обуке запослених на нивоу читаве Yазаки групације, сви наши запослени били су у обавези да прођу одређене врсте тренинга и обука, које су биле организоване у Yазаки фабрикама у Чешкој, Румунији, Литванији, Украјини, Тунису и Мароку. У склопу фабрике у Шапцу гради се и Тренинг центар који ће бити отворен у јуну, а у оквиру којег ће се убудуће вршити обука новозапослених за рад на различитим позицијама“, наводи Давидовић и додаје „до краја године ћемо обучити и запослити преко 700 људи, док је наш дугорочни циљ – 1.700 запослених до краја 2019.“
Радови на изградњи фабрике и Тренинг центра увелико трају, у мају се очекује допремање прве машине, а у јуну почетак једног дела производног процеса и отварање Центра који ће омогућити обуку на локалном нивоу. Велико отварање фабрике најављено је за септембар 2017.
Компанија „Yазаки“ основана је 1929. године, данас послује у 45 земаља широм света и на 487 локација, а запошљава око 290.000 радника. Бави се производњом и дистрибуцијом електричних система, електронских инструмената за ауто-индустрију и сарађује са најпознатијим произвођачима моторних возила.
“Цоннецт то тхе Футуре” – мото је компаније и указује на континуирано улагање у запослене, иновирање услуга на светском тржишту и балансирање потреба клијената са потребама окружења. Yазаки нуди запосленима интеркултурално радно окружење, глобалне могућности и ресурсе за лични и професионални развој, а коришћењем најсавременије технологије, уз креативност и посвећеност запослених, повезује своје клијенте са будућношћу – широм света.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa