Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ

Заједно стварамо бољу будућност

Протекле седмице у Градској кући уручени су уговори о суфинансирању трошкова вантелесне олодње паровима који су испунили предвиђене услове конкурсом. Уговоре су уручили Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и председница Савета за здравље и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Шапца Бојана Младеновић. Услов по ком су ови парови остварили права је губитак права на конкурс код Фонда за здравствено осигурање, а оно по чему је Град значајно дао предност старијим паровима јесте да је старосна граница за жене била до 45 година.
- Град Шабац је издвојио три милиона динара, а десет парова је добило финансијску подршку. Ово је само прва мера проактивне популационе политике захваљујући којој је Град пружио финансијску подршку будућим родитељима. Нажалост, демографска слика Србије није задовољавајућа, али није довољно само да констатујемо негативне чињенице. Морамо активно учествовати, стратешки планирати мере и наћи начин на који можемо подржати нашу породицу и ојачати је. Остаје нам да са овим паровима ишчекујемо и да заједно стварамо и њихову, а и нашу бољу будућност – истакла је Бојана Младеновић.
Град ће наставити да промовише и реализује активне мере, популационе политике. Ово је само једна мера у низу, а у прилог томе говори и чињеница да Град за образовање, смештај деце у вртићима, социјалну и здравствену заштиту издваја више од тридесет одсто од свог укупног буџета.
Рад комисије се односио на сагледавање комплетне ситуације пара, и утврђивање проблема. Одабрали смо парове који су поднели захтев и драго ми је што смо свима изашли у сусрет. Искрено се надам да ће бити успеха. Изузетно сам захвална Општини што је започела једну врло значајну акцију и препознала проблем на ком мора много да се ради. Била бих срећна да се ова акција настави сваке године – навела је докторка Јулијана Томић Јаношевић, члан Комисије за остваривање права вантелесне оплодње.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa