Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
ЗА ОВЦЕ ЈЕ БИЛО КАСНО
ОД ПОЧЕТКА МАЈА УХАПШЕНО 16 ЛОПОВА

ЗА ОВЦЕ ЈЕ БИЛО КАСНО

Ја сам рекао да је штета пет хиљада евра, али их ја не бих дао ни за 50, каже Живота Павловић из Љутица код Коцељеве. Лоповима на мети било све, од новца, преко алата, до мотора и чамца
Пре десетак дана у селу Љутице код Коцељеве лопови су из домаћинства Животе Павловића украли укупно 29 оваца и јагањаца. Једна овца је успела да побегне и врати се кући. Иако је полиција успела да похапси лопове, овцама се изгубио траг. Живота истиче да је изгубио много више од њихове материјалне вредности.
Лопови су прво покушали да овце украду у току дана, али је Животина мајка била у дворишту, па су одустали од тога. Међутим, вратили су се у току ноћи.
-Имао сам укупно 30 оваца и јагањаца и требале су још три убрзо да се ојагње. Зато не може да се прича о штети у новцу. Ја сам рекао да је штета пет хиљада евра, али их ја не бих дао ни за 50, јер сам то стварао и створио да имам и да у неким обавезама проводим пензионерске дане. Сада сам веома разочаран, створио сам стадо, хтео да га проширим, а сада су ми то узели, прича Живота Павловић који се по завршетку радног века у Енергопројекту вратио у родно село Љутице и одлучио да пензионерске дане проводи у гајењу оваца.
-Полицији стварно свака част. На крају су нашли лопове, али моје овце нису враћене назад и ко зна шта се са њима десило, каже Живота коме је узгој оваца представљао хоби, а не посао и који је, како сам каже, све своје јагањце размазио.
Полиција саопштава да је пронашла петорицу мушкараца, осумњичених да су, током ноћи између 19. и 20. априла ове године, из домаћинства у селу у околини Коцељеве украли 29 оваца.
-Осумњичени су саслушани и против њих су надлежном тужилаштву поднете кривичне пријаве, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело крађа, кажу у Полицијској управи Шабац.
Поред ове, шабачка полиција је расветлила још низ крађа и ухапсила још 11 осумњичених за та дела. Лоповима је на мети било све, од новца, преко алата, до мотора и чамца.
-Интензивним оперативним радом, припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу од почетка маја расветлили су 13 крађа, осам у Шапцу и пет у околини града. Полиција је такође пронашла још 11 особа, међу којима и једног малолетника, који се терете да су, у одвојеним случајевима, од почетка маја улазили у откључане куће, гараже и шупе из којих су однели новац, фрезу, алат, електричне каблове, тример... Један од њих се сумњичи да је украо мотор паркиран на улици, а један чамац испред викендице на Сави, саопштавају из ПУ Шабац.
Сви осумњичени су саслушани и против њих су поднете кривичне пријаве надлежним тужилаштвима.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa