Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
ОСВРТ

Одборнички и гласачки интерес

Неколико месеци после априлских избора у Скупштини општине Богатић која броји 31 одборничко место, битно је промењен однос политичких снага. Наиме, доскорашња владајућа коалиција на челу са СПС и СНС озбиљно је угрожена приступањем одборника Позитивне Мачве, Нове Србије и Јединствене Србије Српској напредној странци. Тако је ова у односу на изборни резултат, пре више месеци повећала број одборника у Скупштини општине Богатић на 18 и тиме практично постала странка са највише одборника у општинском парламенту. Доведен је у питање ранији коалициони договор представника владајуће коалиције који су данас на челу општинског сазива.
Приступање укупно девет нових одборника СНС догодило се недавно, као и распуштање Одбора ове странке у Богатићу, а потом и у свим сеоским организацијама ове општине. Након тога формирана су на овим местима повереништва СНС.
Читава ујдурма око одборничких места отворила је и више других организационих и кадровских питања у овој локалној самоуправи. У јавности се највише спекулише око могућих промена на челним функцијама у општини и Јавним предузећима, чији је општина оснивач.
За сада је много отворених питања и загонетки на које чаршија “распреда” приче и има своје одговоре. Све то обесхрабрујуће делује на просечне бираче у Мачви, који су пре недавних избора “листом” истицали да своје поверење дају онима за које сматрају да могу повести овај крај путем бољег живота и светлије будућности, пре свих на генерације које долазе. И баш те широм отворене очи с погледом у лепшу будућност данас највише сумњају и негодују, док њихови изабраници брзо мењају боје, сходно највише сопственим интересима.
У конкретном случају доста решења спорних питања политичког устројства власти у општини Богатић требало би да да нова седница Скупштине и будуће време.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa