Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
ОД 1. ДО 9. ЈУНА

ТЕАТАРСКИ ПОКРЕТ ОСВАЈА ШАБАЦ

Од новембра, основци и средњошколци из Шапца учили су о глуми и позоришту са својим наставницима и глумцима Шабачког позоришта, а сада, шест месеци касније, одмериће своја умећа такмичећи се међусобно на Фестивалу драмских секција основних и средњих школа.
“Шабачки театарски покрет” осмислили су прошле године Град Шабац и Шабачко позориште са идејом да настане нова позоришна публика, да школарци заволе театар, књигу и уметност, а да се позориште приближи свим грађанима Шапца. Ученици су вредно учили и спремали представе са глумцима Шабачког позоришта и својим наставницима. У четвртак 1. јуна почиње Фестивал драмских секција на којем ће свако вече наступати друге школе, а на крају ће бити изабран победник Фестивала.
Од 1. до 9. јуна Шабачко позориште резервисано је свакога дана од 17 часова за представе основних школа, а од 20 часова за представе средњих школа. Улаз је слободан за све грађане који желе да гледају младе уметнике. Жири чији су чланови професорка Ката Југовић, глумци Петар Лазић и Ивана Јокић прогласиће најбољег глумца и глумицу из сваке школе, а на крају Фестивала победничку представу у категоријама средња и основна школа.
Анимирана омладина, која сада не само да гледа него и ствара културне садржаје, постаће покретач нове уметничке снаге, оцењују у Шабачком позоришту.
-Театарски покрет је буђење младих људи, деце која се и даље школују. Поносни смо што се у пројекат укључило 19 школа. Ово је нов начин за придобијање позоришне публике, јер ми од садашњих посматрача правимо активне учеснике у позоришном животу, каже Зоран Карајић, управник Шабачког позоришта.
Школске драмске секције посетили су и познати глумци Бранислав Лечић, Нина Јанковић и Бранислав Трифуновић. Током посете Шапцу, глумац Бранислав Трифуновић је истакао да својим доласком одаје почаст Шапцу, граду који једини у Србији издваја седам одсто за културу.
-Усрећило би ме да ми неко од ове деце једног дана каже да сам и ја један од криваца што је глума постала њихов животни пут, рекао је Бранислав Трифуновић. Шабачки театарски покрет одиграва се под покровитељством Града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa