Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
ВЕЛИКА ЧАСТ И ЗАДОВОЉСТВО
ШАБАЦ ДОМАЋИН 38. КОНВЕНЦИЈЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ЕВРОПСКИХ КАРНЕВАЛСКИХ ГРАДОВА

ВЕЛИКА ЧАСТ И ЗАДОВОЉСТВО

Током конвенције организована презентација потенцијала града Шапца. Заменик градоначелника Душан Костадиновић учесницима скупа на Малти поручио да ће учинити велику част и задовољство доласком наредне године у Шабац
На Малти је у периоду од 15. до 22. маја одржана 37. конвенција Федерације европских карневалских градова. Делегацију града Шапца чинили су Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца, Радушко Јанковић и Александар Ковачевић, организатори Чивијашког карневала и предстојеће конвенције и Стеван Јовић, професор гитаре. На конвенцији је присуствовало више од 160 учесника из више од 20 земаља, а град Шабац ће бити домаћин 38. конвенције.
Тим поводом, организована је и презентација потенцијала града Шапца. Говорећи о Шапцу као граду познатом по свом гостопримству, Костадиновић је рекао да је то необичан град, који чине људи који у њему живе.
- Наш најважнији циљ је да омогућимо грађанима да остваре своје идеје и таленте, а култура је у Шапцу нераскидиви део живота. Зато већ десет година негујемо Чивијашки карневал, маштовитост и уметност које уз њега иду – нагласио је заменик градоначелника Шапца.
Костадиновић је учесницима конвенције на Малти поручио да ће учинити велику част и задовољство доласком наредне године у Шабац.
- Бићемо у могућности да вам покажемо сву креативност наше деце, и топлу добродошлицу наших суграђана. Када дођете у Шабац, видећете да чувамо своју прошлост, али и да стварамо будућност. Следеће године ћемо заокружити деценијску сарадњу са Федерацијом европских карневалских градова, велики јубилеј за наш град – истакао је Костадиновић.
Током свих ових година Шабац је угостио хиљаде карневалиста, а то што сваке године имамо све више заинтерсованих за долазак у Шабац најбоља је препорука за све оне који нису били у граду на Сави.
- Посебно ћемо се потрудити да за најважнији карневалски догађај године, велику конвенцију, покажемо ефикасност у организацији и добродошлицу у све сегменте града. Шабац је одувек био прва варош Србије, прозор кроз који су европске вредности и знања улазиле у нашу земљу - рекао је Душан Костадиновић.
Са друге стране, Александар Ковачевић, организатор карневала и предстојеће конвенције истакао је важност овог догађаја за наш град и наш карневал.
- Сан сваког карневалисте је да угости што већи број гостију из што већег броја различитих земаља. Коначни циљ нашег рада је организовање конвенције Федерације европских карневалских градова. Био је потребан мукотрпан рад како бисмо се изборили да Шабац буде домаћин конвенције и да тако стане у раван са бројним туристичким дестинацијама које су претходно биле организатори конвенције – додао је Ковачевић.
Према његовим речима, у наредних годину дана организаторе 38. конвенције и Чивијашког карневала очекује мукотрпан посао како би организовали овај, до сада, најважнији карневалски догађај у Шапцу.
- Наш задатак је уједно и сложенији будући да се судбина и даљи правац ФЕЦЦ одлучују управо у Шапцу. Из тог разлога очекујемо рекордну посећеност наше конвенције, рекао је Александар Ковачевић.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa