Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
Уз звуке рока и мирис бензина
ОДРЖАН 13. МОТО СКУП

Уз звуке рока и мирис бензина

“Прва жена ми није дозвољавала и због тога смо се развели после 25 година брака”, каже Богомир Костић, родом из Крагујевца. Колико желимо да бајкерима са стране покажемо зашто је Шабац значајан, толико желимо и да Шапчанима приближимо наш живот, истакао Александар Маџаревић, председник МК “Чивија”
Протеклог викенда одржан је 13. Мото скуп у организацији Мото клуба “Чивија”. Иако је целе седмице најављивана киша за викенд, време је било идеално. Кроз камп је прошло око 6.000 пешака и око 1.500 мотора.
Први гости на Шабачки хиподром почели су да пристижу још у четвртак по подне. Скуп је званично отворен у петак када су концерте имали Прљави инспектор Блажа и кљунови и шабачки бендови Суперменси и Предигра.
Суботњи дефиле градским улицама привукао је пажњу великог броја Шапчана. Увече су наступили Ватрена вода, Ортходоџ Целтс и Генерација 5.
-Изузетно смо задовољни како је све протекло. Није се догодио ни најмањи инцидент. Велика посећеност из године у годину најбоља је потврда да смо добри домаћини. Наш скуп је већ одавно у региону препознатљив као један од најбољих и учинићемо све да тако остане и убудуће. Огромну захвалност дугујемо Граду Шапцу и ТОШ, који су нам били највећа подршка као и свих претходних година каже Бојан Радукић из МК “Чивија”.
Гости на моторима су стигли из свих делова Србије, али и из свих земаља бивше Југославије, а било их је и из Мађарске, Аустрије, па чак и Швајцарске. Из Дортмунда је дошло петнаестак Немаца.
-Провод је одличан. Добре су пљескавице и пиво, а лепих девојака има на све стране. Раније нисам био, али ћу вероватно доћи опет, рекао је Ханс из Дортмунда.
Богомир Костић, родом из Крагујевца, већ дуго година настањен у Аустрији, на мотору је прешао 700 километара до Шапца. Дошао је већ у четвртак.
-Мотор возим тек пет година. Прва жена ми није дозвољавала и због тога смо се развели после 25 година брака. Први пут сам у Шапцу. Видео сам на интернету најаву за овај скуп, поклопило се са тим да је у Аустрији празник и нерадни дани па сам одлучио да дођем. Раније сам био само на Мото скупу у Прњавору, у Босни, одакле ми је друга жена. Одушевљен сам како сам овде дочекан, истакао је Богомир.
Организатори се увек труде да у музичком делу програма Шапчанима понуде нешто ново и актуелно.
-Шапчани су дуго тражили да у свом граду чују Прљавог инспектора Блажу и ове године смо успели то и да им омогућимо. Генерација 5 се поново окупила после 20 година. Ортходоџ Целтс су недавно издали нови албум за МТВ. Колико желимо да бајкерима са стране покажемо зашто је Шабац значајан, толико желимо и да Шапчанима приближимо наш живот, рекао је Александар Маџаревић, председник МК “Чивија”.
Концерти увек привуку пажњу чак и оних који не воле моторе. Наш саговорник Душан каже да је редовни посетилац шабачког Мото скупа, али само због музике.
-Сваке године долазим на Мото скуп. Овај је био један од бољих, посебно друго вече. Издвајам музички део програма, јер ми остало није интересантно. Посебно бих похвалио наступе Ортходоџ Целтс и Генерације 5, истакао је Душан.
Катарина каже да је последњи пут била на Мото скупу још док је ишла у основну школу.
-На Мото скуп сам ишла док је био организован на Летњиковцу. Иначе волим моторе, али нисам дуго била, а сада сам дошла само друго вече. Више ми се свидео наступ Ортходоџ Целтс, док сам од Генерације 5 очекивала више, наводи Катарина.
Сваке године у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају, на Мото скупу се посебна пажња скреће на безбедност мотоциклиста. Указује се пажња, како возачима мотора да возе безбедно и користе заштитну опрему, тако и другим учесницима у саобраћају да више пажње обрате на мотоциклисте којих је током пролећа и лета велики број на улицама.
Прошлогодишњи Мото скуп у Шапцу, од стране Мото асоцијације Србије, проглашен је за најпосећенији у земљи. Ова Асоцијација је шабачки Мото скуп чак пет пута проглашавала за најбољи.
Поред Града Шапца и ТОШ, манифестацију су подржали Цапитол парк, Стар маркет, Акс петрол, Аутоцентар Петровић и други спонзори.
М.М.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa