Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
ПОНОС ШАПЦА
одржани 41. ЛАЗИНИ ДАНИ

ПОНОС ШАПЦА

Током 26. и 27. маја, манифестација “Лазини дани” одржана је четрдесет први пут у Шапцу, у хотелу “Слобода”. Реализовано је неколико предавања из алергологије, гастроентерологије, пулмологије и психијатрије са еминентним професорима из терцијарних здравствених установа и високостручних клиника.
- Верујем да су наши суграђани поносни на чињеницу да се у Шапцу одржава реномирани скуп који носи име великог хуманисте, књижевника и лекара Лазе Лазаревића. Његово образовање, научни рад који је публикован у престижним стручним часописима изазива дивљење, нарочито данас, када стручни радови махом пате од површности, неоригиналности и масовности. И мене чини поносним чињеница да је наш град центар овог окупљања на ком ће здравствени радници разменити искуства из различитих области и чути предавања истакнутих лекара, рекао је заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић.
Организатор манифестације која је окупила више од стотину стручњака из различитих области медицине, и ове године је Регионална подружница Српског лекарског друштва Шабац.
- Поред еминентних стручњака, предавања ће одржати и лекари из Опште болнице Шабац и наших домова здравља, што је посебно задовољство и част. Данас се одржава секција алерголога и клиничких имунолога, коју води професорка алерголог интерниста Александра Попадић са лекарима из Београда и нашом докторком алергологом Јеленом Живановић. Предавања су акредитована за лекаре, стоматологе, фармацеуте и биохемичаре, рекла је на отварању др Нада Рувидић, председница Подружнице СЛД Шабац.
У току другог дана научног скупа, одржан је курс из гастроентерологије са професорима гастроентеролозима и пулмолозима из Београда.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa