Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
У СУСРЕТ СТРУЦИ
Успешно учешће Шабачких студената на Сусретима
високих Школа Србије

У СУСРЕТ СТРУЦИ

Студенти Високе школе струковних студија за васпитаче у Шапцу су се успешно представили на Сусретима високих струковних школа у организацији Студентске конференције академија струковних студија Србије који су одржани од 15. до 19. маја 2017. године у летовалишту Сунчев брег у Бугарској и на којима је учествовало 1.250 студената из 26 високих струковних школа из Републике Србије.
У оквиру ових Сусрета одржана је трећа Стручна конференција ,,Студенти у сусрет струци” на којој су студенткиње Школе Ивана Митровић и Ана Лончар освојиле трећу награду такмичећи се у презентацији стручних радова међу тридесет пријављених тема. Оне су представиле свој стручни рад из области педагогије – Компарација дечјих вртића креираних по угледу на Монтесори педагогију (метод), под менторством др Мире Јовановић, проф. струковних студија.
,,Циљ истраживања био је приказ компарације дечијих вртића креираних по угледу на Монтесори педагогију. Такође, желели смо да применимо своје знање и окушамо се у овом пољу како бисмо студентима представили неисцрпне могућности едукативног материјала на бази Монтесори педагогије у раду са децом предшколског узраста. Централни део рада представља анализа два Монтесори вртића - ,,Невен” у Србији (Суботица) и ,,Нова шанса” у Шпанији (Марбеља), као и искуства родитеља деце у овим вртићима и практичне примене Монтесори дидактичког материјала у раду са децом предшколског узраста, истичу ауторке рада које су иако задовољне пласманом, одлучне у намери да и наредне године припреме стручни рад у жељи да освоје прво место.
Висок квалитет и стандарди који се негују у Школи потврђује и чињеница да су студенткиње Ивана Лазић и Катарина Тешић које су 2016. године учествовале на другој Стручној конференцији у Уранополису у Грчкој, освојиле прво место презентацијом рада под насловом Примена радионица у почетном математичком образовању (ментори др Бранка Будимировић и Небојша Будимировић) који је објављен у Зборнику радова са Конференције.
Спортска екипа коју су чинили Никола Богићевић, Алекса Дамњановић, Александар Милекић, Жељко Леонтић, Филип Јовић, Марко Тодоровић, Војислав Арнаутовић, Немања Радић, иако састављена од најмањег броја чланова у односу на екипе осталих Школа, наступила је у више дисциплина - мали фудбал, стони тенис, одбојка и шах. Међу колегама на Сусретима високих школа постали су познати као ,,чудо” од екипе – најмалобројнији, а такмиче се у различитим спортовима и то врло успешно! Коначан исход је освојено друго место и сребрни пехар у шаху, а у одбојци четврто место. Овакав успех такмичара у одличној и бројној конкуренцији не зачуђује с обзиром на то да су студенти Школе за васпитаче талентовани и свестрани, а кроз овај облик такмичења су подстакнути да наставе са неговањем опредељења за спорт.
Учешће студената Високе школе струковних студија за васпитаче на Сусретима високих школа Србије иницирано је и реализовано кроз активности Студентског парламента који истиче свесрдну подршку руководства и Савета Школе, а посебно овим путем изражава захвалност и локалној самоуправи Града Шапца која је, такође, помогла у реализацији путовања.
Као посебну вредност студенти истичу могућност да путем оваквих манифестација остваре непосредне контакте са колегама и започну сарадњу са другим високим школама. Такође, намеравају да се и убудуће доказују као такмичари с обзиром да у Високој школи за вапитаче могу да наставе школовање на пет акредитованих студијских програма на специјалистичким струковним студијама, а у току је и акредитација студијског програма Струковни мастер васпитач.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa