Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
УЧЕНИЦИ ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

„ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“ ОСВОЈИЛИ ПРВО МЕСТО

МаЧвански округ на трону
Недавно је у ОШ „Николај Велимировић“ пристигла и четрдесет осма републичка награда. Овај пут за то су били заслужни чланови Саобраћајне секције Ксенија Живковић, Теодора Машић, Јован Николић, Димитрије Павловић са наставницима Жељком Николићем, Иваном Браунштајном и Миланом Ђурићем. Знање и спретност показали су на дводневном Републичком такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ одржаном у Београду 20. и 21. маја, а као резултат напорних припрема и рада дошла је титула првака.
- Била је велика и јака конкуренција. Постојала је и трема али када кренете на полигон она нестане. Када су нас прогласили победницима испунила ме је неописива срећа и одушевљење што је баш Мачвански округ освојио прво место. Радост је већа самим тим што смо тај успех остварили као екипа. Било нам је супер. Иако су припреме биле напорне, а савладавање полигона, посебно градске вожње, захтевно, уз дружење све је било много лакше. Управо због свега тога позвала бих да нам се и остали придруже и опробају у такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ – рекла је Ксенија Живковић, ученица ВИ4.
За наставника Милана Ђурића ово није први успех када су у питању чланови Саобраћајне секције. После два друга републичка места која су освојили ученици у појединачној конкуренцији претходних година прва екипна титула је једна од најдражих.
- Захваљујући доброј припремљености не само Ксеније него и осталих чланова тима успели смо да међу двадесет седам округа заузмемо прво место. Припреме су ове године кренуле тек на пролеће, уместо, као што смо то радили претходних година, у септембру, тако да смо радили убрзаним темпом. Мало нас је и киша ометала последњих дана пред такмичење, па нисмо могли да поставимо полигон, али смо радили на знању из саобраћајних прописа и на изради тестова. Такође морам истаћи да смо имали велику помоћ оца нашег ученика Димитрија Павловића који је буквално био део тима помогавши нам да остваримо овај успех – истакао је наставник Милан.
Током дводневног такмичења учесници су били смештени у Железничкој школи у Здравка Челара где је одрађено саобраћајно тестирање, односно израда саобраћајних тестова.
- У Леденој дворани „Пионир“ имали смо полигон спретности и полигон практичног понашања у саобраћају где им је направљена ситуација коју они морају да савладају да би дошли до циља пролазећи поред судија буквално симулирајући вожњу у граду. Мислим да је трема била већа код наставника. Стајати на трибинама Ледене дворане у „Пиониру“ и посматрати ученика са којим сам радио претходних месеци и гледати да у таквим ситуацијама не погреши негде изазива и код нас нервозу и трему.
Освајањем првог места поставили су себи нови задатак утолико тежи јер титулу треба одбранити.
- Постигнути резултат врло је тешко поновити у оваквој конкуренцији, али ћемо се потрудити. Ксенија је ту, као и остали чланови Саобраћајне секције. Почећемо опет следеће године вероватно у септембру тако да ћемо имати мало више времена за припреме. Ни Ксенија не би требало да има следеће године проблема да узме и неко место у појединачној конкуренцији. Иначе, Саобраћајна секција служи да се деца уче и оспособе за безбедно кретање у саобраћају. Првенствено за вожњу бицикла у саобраћају, за поштовање прописа. Све то ради њихове личне безбедности. То је оно због чега бих позвао да се још више ученика укључи. Научили би много тога и самим тим повећали своју личну безбедност приликом учешћа у саобраћају – поручио је наставник Милан.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa