Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
КЛИМ КЛЕМ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА
У БОГАТИЋУ ОСВАЈА ПУБЛИКУ

Живе за аплаузе

Од позоришне премијере “Три сореле” драмских аматера из Богатића до недавне “Клим Клем” у сали биоскопа Дома културе није забележен толико снажан и дуг аплауз. Осим што се публика зажелела позоришних представа, очигледно је да су глумци својим бриљантним тумачењем поверених им ликова на њу оставили посебан утисак. У том смислу педантни посматрач издваја младог глумца Мирослава Мишу Перића у насловној улози “Тикве” који је у овој представи просто носио њен ток од смиреног почетка до катарзичног краја. По томе се озбиљно намеће као будућа велика звезда овог реномираног аматерског позоришта са дугим стажом.
- Трудио сам се да пронађем места на којима ћемо да покренемо емоције код публике, од раздраганости, смеха, преко плача до катарзе. Мислим да смо добро трасирали тај пут и да је публика то препознала. Није само у питању препознавање већ и доживљај, каже редитељ представе Иван Томашевић.
Наравно, није изостао ни значајан допринос других учесника у представи што је на крају и резултирало петоминутним френетичним аплаузом присутних.
Комплетнијем утиску публике доприноси и недавно гостовање позоришта са представом “Клим Клем” по тексту Александра Обреновића у режији Ивана Томашевића на традиционалном фестивалу аматерских позоришта западне Србије у Пријепољу. Жири публике прогласио је Мирослава Перића у улози “Тикве” за глумца вечери.
“Живот од аплауза”, како рече један старији глумац аматер овог позоришта је њихов мото.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa