Инфо

1. јун 2017.1. јун 2017.
У ШАПЦУ ПАДАЛИ ВЕЛИКАНИ
ВАТЕРПОЛИСТИ ОКОНЧАЛИ СЕЗОНУ

У ШАПЦУ ПАДАЛИ ВЕЛИКАНИ

На домаћој сцени забележен је корак напред, полуфинале уместо четвртфинала Купа, четврто уместо петог места, али ће се 16/17 памтити по “јадранском походу” који је шокирао многе
На почетку Регионалне лиге, нити су ривали знали много о ВК “Шабац”, нити су Шапчани имали много информација о противницима. Ипак, како да осмочлану лигу чине три бивша шампиона Европе и један победник ЛЕН Купа, пето место било је реалан домет, четврто реалан успех, све изнад тога достигнуће о ком се не прича. Међутим, када је почела Лига, Шабац постаје ватерполо хит. Остварено је 11 узастопних победа, у Котору је срушен ЛЕН шампион “Катаро”, а у Шапцу редом пали некадашњи шампиони Европе: ПОШК (првак 1999.), Ц. Звезда (2013) и “Приморац” (2008) и на крају још једном “Катаро”. До последњег кола “чивијаши” су били на првој позицији и тек пораз у Сплиту их је довео на коначну позицију три.
- Поносан сам на екипу и само могу да им честитам на свему што су постигли ове сезоне. Ови момци и стручни штаб начинили су нека чуда и штета што су нас повреде спречиле да чуда остваримо и у домаћој лиги, но то неће променити општи утисак – рекао је шеф стручног штаба Горан Рађеновић.
- Одлично смо радили ове сезоне, имали одличну хемију у екипи, моји играчи су обавезама приступали врло посвећено и то је дало резултат. Тешка, напорна, али успешна сезона. Иако одмор неће бити дуг, сви у клубу су га заслужили – додаје тренер првог тима Балша Николић.
На почетку претходне, календарске године, улогу капитена је преузео голман Дарко Алексић. Ове је био један од најбољих чувара мреже Триглав лиге.
- Част је бити предводник оваквих момака који су ове сезоне носили капице клуба. Играли смо мускетарски “сви за једног, један за све”, били тим у базену и ван њега, сјајно смо сарађивали са тренерима Балшом и Немањом, са свима у клубу, имали смо невероватну подршку са трибина, нешто што други тимови нису имали, фантастична ватерполо прича у Шапцу – презадовољно наглашава Алексић.
Играчи су на одмору, али клуб неће стајати са радом јер припрема наредне сезоне већ је почела.
- Успех најкраће траје у спорту и свака сезона мора бити бар корак напред како бисмо и наредних сезона имали овакву атмосферу. Како ће изгледати регионално такмичење наредне године не зависи од нас, али већ сада можемо рећи да ВК “Шабац” жели наступ на “Јадрану”. Следе разговори са играчима да видимо ко остаје, ко не. Оне на које рачунамо добијају индивидуални програм рада, а у августу почињу припреме – рекао је Рађеновић.
У 24 одиграна меча током сезоне 2016/17, Шапчани су остварили 16 победа, један реми и 7 пораза.
ТАБЕЛА ТРВЛ А2: 1. Приморац 34, 2. ПОШК 33, 3. Шабац 33, 4. Ц. Звезда 31, 5. Катаро 16, 6. Медвешчак 10, 7. Задар 6, 8. Соларис 3.
ТАБЕЛА СУПЕР ЛИГА: 1. Партизан 25, 2. Војводина 22, 3. Ц. Звезда 20, 4. ШАБАЦ 13, 5. Ваљево 4, 6. Стари Град 3.
НОВА ПРАВИЛА НЕДЕФИНИСАНА
Горан Рађеновић није одушевљен најавом значајне измене ватерполо правила.
-Увек сам за повећање атрактивности и приближавање спорта публици, али се морају узети у обзир и играчи. Наш спорт је у води, велику енергију тражи пливање у оба смера. Краћи напади ће физички оптеретити ватерполисте. Краће поље неће помоћи. Оваква идеја више вуче ка немом беацх ватерполу, што мислим да није добар пут.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa