Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
ЗА НЕКЕ НОВЕ ШАМПИОНЕ
ТАРТАН СТАЗА УЛОГ У ЗДРАВЉЕ И БУДУЋНОСТ АТЛЕТИКЕ

ЗА НЕКЕ НОВЕ ШАМПИОНЕ

Постављање тартан стазе на Градском стадиону још један је корак у правцу спортског развоја најмлађих, допринос рекреативном спорту и јачање базе развоја шабачке и српске атлетике
Када је отворен Градски стадион у Шапцу, у годинама које се могу сврстати у средину прошлог века, имао је једну од најмодернијих стаза некадашње државе, на њој су наступала имена попут Ненада Стекића, Дана Корице, Косе Стојковић, стасавале су младе наде попут Драгана Васића или Олгице Павловић.
- Јако ми је драго што сам доживео да поново осетим овакву радост на овом стадиону. Сећам се одлично 1969. године, онда сам уживао и сада поново уживам јер сада Градски стадион поново живи “пуним плућима” – истиче Дане Корица.
- Деца и млади имају благодет трчања по оваквој стази. Ми смо тренирали на лошој подлози и надам се да ће њих бољи услови додатно мотивисати – верује Олгица Павловић.
Атлетика је већ неколико година у континуитету у жижи спортске јавности, постижемо врхунске резултате, али нажалост услови за рад далеко су од врхунских и то је проблем који заједно морају решавати локалне самоуправе, држава, спортски савези.
- Читав овај регион, од Лознице до Ваљева, увек је имао талентоване атлетичарке и атлетичаре, но није имао врхунску стазу какву има сада. Шабац је део још увек мањине градова који имају модерни тартан на свом стадиону и коначно сви из региона имају где да дођу и раде на спортском развоју – нагласио је Слободан Бранковић.
Посета и рад на стадиону морају бити обавеза и привилегија свим школама нашег града и то је наредни корак који најављује председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
- Све Шапчане посебне споне вежу за Градски стадион и оваква стаза јесте за понос свих нас, но циљ Града је да буде посебно од користи деци. Циљ којем тежимо је да све школе бар један час физичког на недељном нивоу реализују овде, да своје време нађу и предшколци, а кроз часове, тренинге и такмичења и атлетски клубови одаберу најталентованије – прецизирао је Пајић.
Ипак, да би стаза дуго била функционална, неопходно је да сви корисници, суграђани буду одговорни према њој и да поштују правила која се налазе на видним локацијама.
- Спринтерице и патике су прихватљиве за тартан стазу, све друго, попут колица, моторних возила, бицикла, убитачно је за стазу и може створити непоправљива оштећења. Молим све да буду одговорни, не због правила, већ због себе и свих који тренирају на стадиону. Бенефити од тартан стазе су вишеструки и видљиви само ако се о њој води рачуна – наглашава тренер у “АШК Темпо” Борко Антонић.
Спортски Савез Србије
1.6.2017.
СКУПШТИНА ГРАДА ШАПЦА
Председник госп. Немања Пајић
ПРЕДМЕТ: Захвалност за стварање услова за бављење атлетиком

Поштовани председниче,

Веома сам срећан што сам заједно са Вашим драгим сарадницима био у прилици да видим нов и веома леп амбијент нове атлетске стазе у граду спорта Шапцу, коју сте Ви и Град Шабац успели завршити.
Ви сте дали велики допринос и увек се залажете за стварање што бољих услова за тренинге и такмичења Ваших спортиста почев од школске деце до врхунских спортиста. Атлетски савез Србије са госп. Слободаном Бранковићем и сарадницима није крио одушевљење да је Град Шабац поклонио, велелепну и модерну, атлетску стазу атлетичарима који су то и заслужили.
Овим путем заиста желим у име Спортског савеза Србије да се захвалим Вашим драгим и вредним спортским радницима из Спортског савеза Шапца на челу са госп. Веселином Вуковићем, легендом рукомета, увек вредан и пажљив господин Поповић и почасни председник госп. Алексић.
Када Ви са Ваше стране дајете подршку спорту и спортистима онда је то тако лепо и складно и корисно урађено и дато на коришћење спортистима.
У име Спортског савеза Србије примите велику захвалност што подржавате спортисте и спорт у Шапцу и целој Србији.
Примите спортске и пријатељске поздраве,

САВЕТНИК ПРЕДСЕДНИК
Др Дане Корица Александар Шоштар
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa