Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
НАСТАВАК САРАДЊЕ
ПРЕДСТАВНИЦИ РАЗВОЈНОГ САВЕТОВАЛИШТА ДОМА ЗДРАВЉА „ДР ДРАГА ЉОЧИЋ“ ПОСЕТИЛИ ОШ „СВЕТИ САВА“

НАСТАВАК САРАДЊЕ

Током обиласка највише било речи о могућностима сензорне собе која је добијена у октобру прошле године захваљујући донацији Фондације „Ана и Владе Дивац“ и Еуро банке, а чије услуге ускоро могу користити и деца која нису ученици ове школе
У циљу продубљивања сарадње са Развојним саветовалиштем Дома здравља „Др Драга Љочић“ запослени у ОШ „Свети Сава“ уприличили су састанак чија је главна тема била сензорна соба.
- Ми смо и до сада имали сарадњу са Развојним саветовалиштем али смо са добијањем сензорне собе желели да им покажемо, односно целом граду, на који начин би она могла да буде што искоришћенија. Овим путем бих се захвалила в.д. директора Дома здравља др Јасмини Станковић и свим осталим колегама који су дошли у школу да виде шта имамо, шта можемо и колико би деце могло да долази овде на подршку и било збринуто на прави начин. Кад кажем на прави начин мислим и стручно и у сваком другом смислу и то све у циљу усвајања наставних садржаја. Наравно, све то уз оно што воле, а кад се нешто воли онда се добро научи. Имамо стручан кадар, сензибилитет за децу са којом радимо, велико срце и шта нам више треба – рекла је Снежана Радовановић, директорка ОШ „Свети Сава“.
Од октобра прошле године, захваљујући донацији Фондације „Ана и Владе Дивац“ и Еуро банке ученицима ове школе омогућено је обрађивање наставних јединица током третмана са терапеутом. Третман се одвија по унапред утврђеним потребама детета, а то се, како је истакла Јелена Ђурђевић, дефектолог олигофренолог, постиже кроз израду сензорног профила.
- На основу тога дозираће се дражи на нивоу дана, недеље, распореда који је најбољи и најадекватнији. Битно је да тај чулни унос буде у одређеним и правим временским интервалима и у одређено време да би се постигао најбољи ефекат. Третман траје тридесет до четрдесет пет минута – додала је Јелена.
После обиласка и упознавања са могућностима сензорне собе др Јасмина Станковић, в.д. директора Дома здравља „Др Драга Љочић“ истакла је да је сензорна соба својеврсна играоница и учионица која је отворена за сву децу ометену у психо-моторном развоју.
- Овом посетом желели смо да продубимо сарадњу између нашег Развојног саветовалишта и школе, али првенствено да упознамо родитеље са могућностима које нуди сензорна соба. Третмани су индивидуални са терапеутом који познајући потребе сваког детета, својеврсну играоницу прилагођава обради наставних јединица. Захваљујући овој сензорној соби родитељи ће бити поштеђени одлазака у Сремску Митровицу и друге градове. У нашем граду моћи ће да користе услуге сензорне собе која је добро прилагођена деци. То подразумева звучне и видне сигнале, оптичка влакна и све оно што је њима веома занимљиво. Већ смо контактирали децу која посећују ову собу и сви су углавном задовољни – истакла је др Јасмина Станковић.
О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa