Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
АНАЛИЗИРАТИ И ЗАБОРАВИТИ
УСПЕШАН КРАЈ НЕУСПЕШНЕ СЕЗОНЕ

АНАЛИЗИРАТИ И ЗАБОРАВИТИ

Дешавања пре почетка првенства умногоме су усмерила, у лошем правцу, сезону Металопластике. Изостала је борба за Европу, можда претила драма око опстанка, али на крају миран финиш плеј аута. Првенство окончано тријумфом против Пожаревца 37:36 (17:14)
Почело је одлуком челника СЕХА лиге да у 2016/17. нема места за српске клубове, што је вредносно умањило вицешампионско звање шабачког клуба и аутоматски активирало клаузуле из уговора многих носилаца игре “плавих” из првенства обележеног освајањем Купа Србије. Одлазили су: Арсић, Голубовић, Илић, Остојић, сарадња није настављена ни са Ивановићем, односно Датукашвилијем. Скупштина на којој је требало да се изабере нова управа померана је и на крају сазвана током сезоне. У недефинисаном стању, доведено је неколико новајлија, али је било јасно да ће дојучерашњи резервисти постати носиоци игре.
Куп ЕХФ задао је додатнии ударац буџету клуба. Металопластика је путовала у Астрахан, а иако је остварила и један тријумф, у укупном односу елиминисана је од руског “Динама”. У првенству ствари су се кретале од “лошег ка горем”. Лоша игра плаћала се поразима, а некада и солидни наступи кварени су деконцентрацијом у завршници. Полако је “плеј оф брод” отпловио, а наду у одбрану Купа Србије “убио” је најгори наступ у иначе лошој сезони у Панчеву. Играчки тим је ојачаван током сезоне што није најбољи пут, а чини се да су се “коцкице уклопиле” тек у плеј ауту, доигравању које није амбиција двоструког шампиона Европе. Првенство је започео, на месту тренера, Веселин Вуковић, потом га је заменио Недељко Матић, а наредне сезоне екипу ће предводити Владан Јордовић.
-Нећемо сезону првог тима памтити као успешну, имали смо много организационих проблема, али није било само лоших ствари. Успели смо да афирмишемо младе играче, промовишемо рукометаше наше школе, а са овосезонским искуством, већ наредне бисмо могли бити још убедљивији. Верујем да смо и организационо решили потешкоће и да има разлога за оптимизам пред следећу сезону. Стварамо тим за много више од 7. места – рекао је спортски директор клуба Славиша Стојиновић.
КОН. ТАБЕЛА ПЛЕЈ АУТ: 7. МЕТАЛОПЛАСТИКА 31; 8. Партизан 22; 9. Рудар (К) 22; 10. Пожаревац 17; 11. Морава 14; 12. Југовић 12.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa