Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
БОГАТИНЦИ СУПЕРЛИГАШИ

РЕЗУЛТАТ ЗА ОПШТИНСКУ ИСТОРИЈУ

РЕЗУЛТАТ ЗА ОПШТИНСКУ ИСТОРИЈУ
Први пут у историји, општина Богатић имаће једног суперлигаша у неком од најпопуларнијих колективних спортова. Рукометаши „Мачве“ тријумфом у дербију изборили су Супер Б лигу наредне сезоне
Београдски „Рекреативо“ верни је „сапутник“ “Мачве” у свим ранговима где су наступали. Утакмице су увек биле динамичне, неизвесне, добре, а када је било најважније, не само да није изостао тријумф Богатинаца, већ су и живци навијача спашени убедљивом победом „Харамбаша“. Прво полувреме чувало је неизвесност, да би у наставку, „Мачва“ „разбила“ Београђане обезвредивши славље „Слоге“ у Обреновцу. На крају, „Мачва“ и „Слога“ по 34 бода, но бољи међусобни дуел имао је тим из Богатића, што му је и донело титулу Прве лиге. Трећи је „Рекреативо“ са 32, остали чланови Прве лиге „Центар“ далеко су иза.
- Невероватан резултат, остварење за историју. У сваки дан, не само данас и ове сезоне, већ све ове године трајања, уложено је много љубави, привржености, ентузијазма. Саставили смо компактну групу људи посвећену клубу, сјајан стручни штаб и сјајне момке који бране наше боје. Осетили смо да иза нас стоје Богатинци, али и Шапчани, знали смо да не смемо пропустити прилику. Имамо огромне планове за даље, али све ћемо радити плански, снови су ту, журбе нема, сада славимо – рекао је председник клуба Милош Станић.
За свега пет година трајања, клуб из Богатића домогао се суперлигашког ранга од најнижег. У другој години изборили су пролаз из Треће лиге „Београд“. Потом им је требало по две и у Другој и Првој лиги „Центар“ како би се досегао виши ранг.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa