Инфо

15. јун 2017.15. јун 2017.
ПОПРАВИТИ ЛОШУ СЛИКУ О ПОЛИТИЦИ
У ШАПЦУ ОТВОРЕНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОМУНИКАЦИЈУ
НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА СА ГРАЂАНИМА

ПОПРАВИТИ ЛОШУ СЛИКУ О ПОЛИТИЦИ

У Шапцу је отворена Канцеларија за комуникацију народних посланика са грађанима, као део пројекта „Људи на првом месту“, који партнерски реализује Центар за слободне изборе и демократију а финансира Америчка организација за међународни развој. Канцеларија народног посланика Душана Петровића смештена је у Међуопштинском историјском архиву, у улици Војводе Мишића 18/а.
Како је истакао народни посланик Душан Петровић, Шабац је добио велико признање и прилику да унапреди непосредну комуникацију са грађанима.
- Сигуран сам да ћемо са градским институцијама имати добру сарадњу, а потпуно смо отворени за сарадњу и са државним институцијама, јер овде је реч о унапређењу решавања свакодневних проблема грађана. Важно је то што ће велики број младих, посредством Канцеларије, бити у прилици да волонтерски уђе у јавни живот. Ово ће бити простор у ком ће људи моћи да покажу колико енергије и воље су спремни да уложе да покрену важна животна питања. Имамо шансу да променимо лошу слику о политици коју грађанство има и да покажемо да је политика општа ствар, живот свих нас, а не питање једног уског круга људи који се бави политиком - поручио је народни посланик Петровић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је нагласио неопходност да грађани знају ко су им представници, као и потребу да више и непосредније одлучују.
- Директном комуникацијом грађана и народних посланика долази се до добрих предлога и квалитетних иницијатива. Сигурни смо да ће Канцеларија народног посланика унапредити комуникацију, јер ће грађани имати прилику да непосредно контактирају са представницима највишег државног органа. То је драгоцено и за грађане и за народне посланике, јер блискост и непосредност воде ефикаснијем решавању проблема, што је важно у нашим напорима да Шабац буде све боље и пожељније место за живот и рад - навео је градоначелник Шапца.
ЈЕДАН ОД 12 ГРАДОВА
Шабац је један од 12 градова који је добио Канцеларију за комуникацију народних посланика са грађанима, а према речима Бојана Клачара, извршног директора ЦЕСИД, то није случајан избор, јер је Шабац познат као град иницијатива, важних и добрих одлука.
- Желимо да комуникацију грађана и изабраних представника подигнемо на још виши ниво где ће се разговарати о свим темама значајним за живот грађана и заједнице. Важно је да Канцеларија буде отворена за све грађане, у којој страначка припадност не игра никакву улогу, где су људи на првом месту, а интерес грађана најважнији - истакао је Клачар.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa