Инфо

15. јун 2017.15. јун 2017.
СУВЕНИРИ СА РАЗБОЈА
ТКАЧКА РАДИОНИЦА ИНВАЛИДА РАДА
ЗВАНИЧНО У СВОМ ПРОСТОРУ

СУВЕНИРИ СА РАЗБОЈА

Ткачка радионица “Стари занати”, Градске организације инвалида рада свечано је отворена у понедељак у поткровљу МЗ Камењак. Средства за адаптацију простора обезбедили су Град Шабац и холандска фондација “Петерс Бастијан”, а у радионици је тренутно запослено шест жена.
Радионицу је у име Градске организације инвалида рада отворила председница овог удружења Мирослава Савковић која је изразила наду да је ово први корак и да ће се из овог пројекта изнедрити нешто много озбиљније, како би се кроз социјално предузетништво бавили и неким другим пословима.
-Јавни радови преко Националне службе за запошљавање су већ у току. Конкурисали смо и за наредни период тако да држимо континуитет рада. Производе ћемо заштитити у Заводу за заштиту интелектуалне својине и надамо се да ће културно наслеђе Мачве и Поцерине моћи да буде презентовано и ван Србије, навела је Мирослава Савковић на отварању и захвалила свима који су на било који начин учествовали у реализацији овог пројекта.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је Град Ткачку радионицу пратио од самог почетка и да су ту да помогну свакоме коме је помоћ потребна.
-Градско удружење инвалида рада ради изузетно добро и посвећено брине о свима који имају статус инвалида рада. Ми као Град имамо додатну обавезу да се укључимо у свакодневни живот и убрзамо његов ток. Очекујем да одавде изађу веома квалитетни производи који ће се наћи у свим амбасадама и да ти производи буду препознатљиви за овај крај и нека врста званичног сувенира Града. Мислим да је ово добар почетак да се посао прошири и да Радионица нема само социјалну него и озбиљну економску компоненту, рекао је градоначелник.
Мариус Дивилт у име фондације “Петерс Бастијанг“ истакао је да је ово прва, али не и последња донација „Инвалидима рада” и поручио им да пишу нове пројекте.
Холанђани су за реализацију пројекта донирали милион динара, Град Шабац два милиона, а Градска организација инвалида рада издвојила је средства за пројектну документацију и таксе. Радионица је раније функционисала у просторијама Месне заједнице “Жика Поповић”
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa