Инфо

15. јун 2017.15. јун 2017.
Решавање социјалних проблема на врху приоритета
ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ЗА УЧЕНИКЕ ПРОЈЕКТА „ШИРЕЊЕ УСЛУГА У ЗАЈЕДНИЦИ“

Решавање социјалних проблема на врху приоритета

У оквиру пројекта „Ширење услуга у заједници“, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и заменик градоначелника Душан Костадиновић, примили су у Градској кући представнике невладиних организација из неколико Европских држава.
У овом пројекту, поред представника локалне самоуправе, учествују и представници невладиних организација из Италије, Шпаније, Велике Британије, Бугарске, Албаније и Србије, а циљ пројекта је побољшавање квалитета социјалних услуга.
Град Шабац доста улаже у решавање питања живота у заједници и у тој области остварени су запажени резултати, истакнуто је том приликом.
- Добра сарадња са „Хаусинг центром“, који је део овог пројекта и који је угостио невладине организације практично из целе Европе, довела је до тога да смо били у прилици да покажемо да смо пример добре праксе када је реч о социјалној политици. Морам да напоменем изградњу Народне кухиње, као и изградњу станова за социјално становање. Шабац, такође, може да се похвали и квалитетном социјалном заштитом – истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
Први утисци представника невладиног сектора из Европе о социјалној политици у Шапцу су веома повољни.
- За нас је веома важно да будемо овде, јер Град Шабац много полаже пажње када је реч о пружању подршке угроженим грађанима. Колико смо схватили, велики проценат градског буџета се издваја за ову намену – истакла је Дора Панели, представница невладиног сектора из Шпаније.
Слично мисле и у „Хаусинг центру“ из Новог Сада који има позитивно искуство у реализацији пројеката са шабачком локалном самоуправом. За пет година колико сарађују са нашим градом, имали су прилику да се увере колика је посвећеност Града решавању социјалних проблема.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa