Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
ГОБЛИНИ ОПЕТ КОД КУЋЕ
РАЗНОВРСТАН ПРОГРАМ ШАБАЧКОГ ЛЕТЊЕГ ФЕСТИВАЛА

ГОБЛИНИ ОПЕТ КОД КУЋЕ

Шабачки летњи фестивал, традиционално се одржава и ове године на Старом граду, у трајању од 28. до 30. јула, а организатор је овај пут “Миксер” из Београда. Улазнице за три дана фестивала биће 1.100 динара, а једнодневне улазнице моћи ће да се набаве на продајним местима као што су ГИГСТИЏ, ДД Тицкетс и ЊинЊин Схоп. Заинтересовани ће имати и могућност акције по принципу три плус један. За сваке три купљене комплет улазнице, четврту ће моћи да добију бесплатно. Промотивне цене трајаће до 15. јула.
Музички програм у петак, биће започет концертом Дечје филхармоније са диригентом Љубишом Јовановићем и солистом Јованом Колунџијом. Наставак ће бити извођење кантаутора, песника и глумца Дарка Рундека, а након тога следи концерт пионира севдаха 21. века, бенда “Мостар Севдах Реунион”. Исти дан, резервисан је и за наступ урбаног ромског бенда из предграђа Београда под називом “КАЛ”. Традиционално неће бити запостављени ни љубитељи електронске музике, па ће у петак 28. моћи да уживају у музичким креацијама, представника берлинске ДЈ сцене Марцуса Њоргулла. Такође, наступаће и један од лидера српске клабинг сцене, ДЈ Дејан Милићевић али и Никола Вемић, најмлађи ДЈ на сцени, један од колекционара винила.
Субота, 29. јул, којој се наши суграђани можда највише радују, коначно ће бити улепшана дуго очекиваним наступом шабачког панк бенда “Гоблини”. Осим њих, наступаће и “Психомодо Поп”, “Бјесови”, “Е-плаy”, али и Горан Старчевић, један од дугогодишњих најактивнијих ди-џејева на београдској сцени. На ДЈ стејџу, музику ће пуштати и Функерман, светски познат ДЈ, чији стил помера границе хоусе музике али остаје веран фанки звуку. Нешто специфично посетиоци могу чути, исти дан у пет сати ујутру, а то је музичко-уметнички пројекат “Лаура 2000” чији уникатни ремикси позивају на плес.
Дан после, 30. јула, наступаће интергалактичка казнена експедиција под именом “Стерео Банана”. “Бабе”, “Урбан и 4”, хоусе атракција из Италије “Лехар”, као и дуо “Афтер Аффаир” који је тренутно најтраженији босанскохерцеговачки ДЈ. Овај двојац чине два искусна ди-џеја Боњаску и Иван З. ШЛФ ни ове године неће занемарити жене ди-џејеве, па ће Магдалена, једна од најтраженијих женских техно ди-џејева, употпунити ово вече.
Осим планираног разноврсног музичког програма, на Шабачком летњем фестивалу имаћемо прилику сваког дана да чујемо по један победнички бенд “Бунт рок” фестивала. Бунт рок фестивал једини је телевизијски фестивал такмичарског карактера чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске рок сцене. Ово је трећи по реду “Бунт рок” фестивал, а наступ на ШЛФ је резервисан за оне учеснике који су освојили прва три места.
К.Ј.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa