Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
НАГРАДЕ ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ

СКРОМНИ СПАСИОЦИ ЖИВОТА

Град Шабац и ове године је наградио добровољне даваоце крви. Председник Скупштине града, Немања Пајић, организовао је у четвртак пријем за 14 Шапчана који су крв дали више од 50 пута и шест који су у оваквим хуманим акцијама учествовали више од 100 пута. Њима су додељени ручни сатови, као симболичан израз захвалности за добро дело које чине.
Митар Милановић из Дуваништа, пензионер Електродистрибуције први пут је крв дао 1968. године и до сада је то учинио 157 пута.
-Овај сат је драга успомена коју ћу оставити деци и унуцима. Верујем да сам спасао доста живота и веома сам срећан због тога. Сигуран сам да су и сви ти људи захвални због помоћи коју добију, рекао је Милановић.
Мирослав Пановић, професор из Мајура, такође је крв дао више од 100 пута. Сматра да су овакви пријеми и добра прилика да се даваоци међусобно упознају.
-Апеловао бих на друге да се угледају на нас, а поред донирања крви да сви донирамо и органе. Само тако прича о хуманости може бити потпуна, истакао је Пановић.
Град је до сада на овакав начин наградио више од 250 добровољних давалаца крви. Немања Пајић је навео да су ови хумани људи најбољи промотери здравља и да су, поред свега, јако скромни.
- Захваљујући нашим даваоцима и Црвеном крсту, који организује добровољно давање крви на територији града, ми немамо већих проблема са количинама крви током целе године. Ово је начин да им се захвалимо на томе, али и промоција једне хумане акције, рекао је Пајић.
Зоран Радукић, координатор активности на прикупљању крви Црвеног крста Шабац навео је да је ове године планирана 41 акција за Службу трансфузије, и четири за Институт у Београду, а да је до сада половина ових акција реализована. Истакао је да ће поред тих предвиђених активности учествовати и у свакој акцији коју буду организовале фирме или месне заједнице.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa