Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
РАДОВИЋ ОСТАЈЕ, МЕДИЦИНАР У КУПУ ЕХФ

УЗ КАПИТЕНА ДО ТРИ ТРОФЕЈА

Шампионке Србије први тренинг припрема требало би да одраде почетком августа, а наредна сезона биће напорна, тешка, подељена на четири фронта, Лиги, Купу и Купу ЕХФ. Сада и званично, Ана Радовић ће предводити екипу и наредне две сезоне
Шампион Србије, шабачки “Медицинар” заслужио је, резултатима стекао право на наступе у међународним такмичењима. Европски трофеји нису реални, али нема страха од окршаја са клубовима старог континента. Захтеви ЕХФ за квалификације Лиге шампиона били су превелики и недостижни за буџет клуба, те ће се Шапчанке опробати у Купу ЕХФ, другом најквалитетнијем европском такмичењу.
- Домаћа такмичења јесу приоритетна, али не желимо само да се окушамо у Европи, већ и ту да направимо колико будемо могли. ЕХФ је озбиљно, врло јако такмичење, очекују нас моћни ривали, али ми морамо да свој квалитет проценимо у односу на најбоље. Радујемо се европским утакмицама – истакао је председник УО Медицинара Дејан Павловић.
А важан сегмент у одбрани једног и освајању друга два српска пехара је недавна одлука капитена екипе. Најбољи играч и стрелац Супер лиге протекле сезоне Ана Радовић остаје још две године у свом матичном клубу и то је темељ на којем се може базирати оптимизам у сваком погледу.
- Имала је понуде из иностранства, финансијски уносније, али је одлучила да остане и буде уз свој тим, чиме је показала да је “Медицинар” за њу више од клуба и још једном дала пример свима. Већ сада могу представити највеће летње појачање, то је Анин останак – истиче председник клуба Дејан Павловић.
У току су разговори са осталим рукометашицама које су донеле титулу у Шабац, као и са неколико познатих појачања. Останак је потврдила Ивана Пријовић, добро се одвијају преговори са осталим првотимкама, а једино ће Тамара Жарковић каријеру наставити у иностранству.
- Трају разговори са неколико искусних играчица које би биле важан додатак у остваривању наших амбиција, али не бих откривао имена док не буде све договорено и парафирано. Желимо да наставимо сарадњу и са тренером Бошковићем. Нападамо Лигу, Куп и Супер куп и сваки потез је усмерен у том правцу – додаје Павловић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa