Инфо

30. децембар 2010.30. дец 2010.
СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА ВЕРОЉУБОМ МАТИЋЕМ

ТРАЖИМО ОНО ШТО НАМ ПРИПАДА

- Ја сам лично задовољан и сматрам да је година била успешна, имајући у виду све околности. Ту првенствено мислим да смо инфраструктурно успели да урадимо доста. Такође је важно то што нам је привреда успела да се у најтежем периоду одржи у постојећем капацитету, да је број отпуштених радника готово незнатан а да при том има и нових запошљавања и да је укупан број запослених остао на истом нивоу. Гледајући 2010. годину мислим да је она за Коцељеву била успешна у
односу на све околности и окружење, каже на почетку разговора за „Глас Подриња“ први човек општине Коцељева
Да ли ће ситуација у 2011. бити боља?
- Сигурно да су трансферна средства једна озбиљна ставка и за веће општине а камоли за нас. Ми смо као општина ускраћени за око 30 милиона динара за две године а то је озбиљна цифра за наш буџет јер би тај новац послужио за реализацију многобројних пројеката. Ја очекујем да ће у предстојећој години доћи до повећања али можда не у оном обиму у којем прижељкујемо. Најављено је да ће сиромашне општине добити вероватно пуне трансфере, општине попут Коцељеве могу очекивати један солидан проценат увећања док ће најразвијеније имати мањи проценат повећања ових средстава. Надам се да ће 2011. бити лакша година у финансијском смислу. Међутим оно што јако смета јесте то да постоји Закон о трансферним средствима који није промењен и који доносиоци практично крше, а то није добро ни за државу ни за општине. Умањење ових средстава зауставља развој у целини. Из општинског буџета мора да се задовољи основно функционисање што је веома тешко ако имамо смањена средства. То је удар на инвестиције, а самим тим зауставља се и развој. Ми не тражимо нешто што нам не припада, већ тражимо да нам припадне оно што је Закон прописао, уз пуно разумевање ситуације проузроковане економском кризом.
Млади имају примедбу да спортска сала није стављена у функцију у пуном капацитету.
- Осамдесет одсто становника општине није веровало да ће Коцељева добити спортску салу. Она још није стављена у пун капацитет из два основна разлога. Први је њено опремање које је у току а други разлог је нерешено грејање објекта. Међутим, на путу смо да решимо и то. Почетком пролећа биће испуњена оба услова. Кроз пројекат који финасира ЕУ добили смо значајна средства за опремање и тренутно смо у поступку набавке основних спортских реквизита.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa