Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
ОТВОРЕНА ОДЛАГАЛИШТА  ЗЕЛЕНОГ ОТПАДА
ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СТАРИ ГРАД“

ОТВОРЕНА ОДЛАГАЛИШТА ЗЕЛЕНОГ ОТПАДА

Јавно комунално предузеће „Стари град“ је новим моделом одношења кабастог и зеленог отпада из домаћинстава имало у плану да избегне стварање мини дивљих депонија. Ипак, да ли због немара или неинформисаности, поједини грађани кабасти отпад и даље износе испред дворишта или на јавне површине у граду. Довољно је позвати број кол-центра који се налази на полеђини месечног рачуна за комуналне услуге, и корисници ће добити термин када ће радници овог предузећа доћи да зелени отпад бесплатно преузму.
Иако акција ЈКП Стари град “За чистији Шабац” увелико траје, недовољна информисаност или немар грађана узрокују стварање мини депонија на територији града.
-Почетком године смо променили начин изношења зеленог отпада који не може да иде на трансфер станицу. Инсистирали смо да грађани пријаве уколико имају такву врсту отпада који бисмо одвукли на места за те сврхе предвиђена. Новина је да смо отворили два одлагалишта - компостилишта: у Градском зеленилу и на простору иза Кванташке пијаце где се прикупљени зелени отпад третира посебном технологијом, односно средствима која тај отпад ферментишу. Уколико је у питању грање, сецкалицом се претходно уситњава. Очекујемо да ускоро од тога добијемо и прве количине хумуса који ћемо користити за потребе Зеленила – истиче Зоран Дамњановић, руководилац Сектора градске чистоће.
На полеђини рачуна налазе се информације о услугама овог предузећа, као и број кол-центра 0800/200-015 преко којег грађани бесплатно могу пријавити и добити обавештење у ком термину ће екипа доћи по кабасти, односно зелени отпад.
-Непотребне проблеме нам прави отпад, односно гомиле које су неплански изнете, најчешће на места за те сврхе непредвиђена. Понављам, довољно је да се позове кол-центар и договори термин одношења, или уколико је велика журба, сами грађани могу зелени отпад однети на две наведене локације – наводи Дамњановић.
С.Гајић

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa