Инфо

29. јун 2017.29. јун 2017.
КАРИТАС УСЛУГА РУШИ ПРЕДРАСУДЕ
ПОВЕЋАЊЕ НИВОА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У МАЧВИ

КАРИТАС УСЛУГА РУШИ ПРЕДРАСУДЕ

Потписан уговор о унапређењу и развоју дневних услуга у заједници за особе са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама
Прошле недеље на имању Каритаса Шабац у Богатићу (улица 7. августа број 6), потписан је уговор на основу пројекта Европске Уније о унапређењу и развоју дневних услуга у заједници за особе са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама у Мачви. Уговор су потписали председник општине Богатић Ненад Бесеровац, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, највиши представник Каритаса Шабац Мирољуб Николић и Италије Микела Вогрић (конзорцијум Ц.О.С.М.)
У његову реализацију укључиће се Центар за социјални рад у Богатићу, Дом здравља и друге меродавне организације у Шапцу и Богатићу.
Основни циљ је, како каже директор Каритаса Шабац Мирољуб Николић, покретање услуга социјалне заштите за особе са социјалним сметњама и интелектуалним потешкоћама ради њиховог активног укључења у заједницу. Тиме би се знатно унапредио и рад службе за помоћ у кући која већ даје запажене резултате у овом крају. Тако се на конкретан начин отклањају и разне предрасуде о активностима ове невладине службе.
Осим тога представница Каритаса Италије Микела Вогрић изнела је низ позитивних примера Каритаса Италије и значајне финансијске резултате које постиже конзорцијум Ц.О.С.М. С друге стране је веома значајна социјализација и укључење ових људи у токове заједнице.
За укупну активност Каритаса у Богатићу као веома значајно презентовано је економско двориште, купљено од породице Берић и преуређено по идејама и настојањима Каритаса Шабац. Ради се о пластеничкој производњи, справљању џемова и домаће ракије, речју овај део би био више намењен развоју етно туризма. Други је намењен унапређењу социјалне заштите и посебно реализацији поменутог пројекта.
Љ.Ђ.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa